Home » OBAVEŠTENJA » ODRŽANA OSNIVAČKA SKUPŠTINA!

ODRŽANA OSNIVAČKA SKUPŠTINA!

Talas formiranja novih sindikata u okviru Udruženih sindikata Srbije SLOGA nastavio se osnivačkom skupštinom u JP za Stambene usluge i toplifikaciju Smederevo.

toplana-1024x575Na Osnivačkoj skupštini prisustvovali su i Željko Veselinović predsednik Udruženih sindikata Srbije SLOGA, Dušan Gole predsednik SLOGE u Železari Smederevo i Vladan Ognjanoviđ iz sindikata SLOGA Želvoz iz Smedereva.

Skupštinu je otvorio Nenad Budimski, inače jedini kandidat za predsednika sindikata – koji odmah dao reč predsedniku SLOGE Željku Veselinoviću, koji je pozdravio sve prisutne, poželeo im sreću u radu i ukratko objasnio istorijat Udruženih sindikata Srbije SLOGA, šta smo do sada radili i koji su nam planovi za budućnost.

Takođe, reč je dobio i Dušan Gole, kao neko ko privremeno obavlja i dužnost poverenika za grad Smederevo.

Nakog toga krenulo se i na izbor organa sindikata. Za predsednika sindikata SLOGA JP za Stembene usluge i Toplifikaciju izabran je Nenad Budimski, za potpredsednika Dejan Perović, a za sekretara Jasna Pejić. Takođe,
izabran je i Izvršni odbor od 7 članova, kao i Nadzorni odbor od 3 člana.

Dogovoreno je da sindikat odmah prvog radnog dana uputi dopis poslodavcu za utvrđivanje reprezentativnosti,  jer taj uslov već ispunjavaju, a zatim i da delegiraju članove za komisiju za izradu novog kolektivnog ugovora  jer stari istice 10 maja.

Udruženi sindikati Srbije SKLOGA obećali su punu pomoć i podršku pri izradi novog KU. Ovaj sindikat je 12 formirani sindikat SLOGE u Smederevu i verovatno u ovom trenutku najbrojniji i najznačajniji sindikat u gradu na Dunavu.

INFO SLOGA

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*