Home » OBAVEŠTENJA » Štrajka neće biti, smenjen upravnik zrenjanininske pošte

Štrajka neće biti, smenjen upravnik zrenjanininske pošte

Predsednik sindikata “Sloga” u JP Pošta Srbije Dragan Živanov saopštio je danas da su poverenci Sloge u zrenjaninskoj pošti odustali od štrajka glađu u ponedeljak 22. marta,  jer su im od strane poslovodstva pre početka štrajka ispunjena dva ključna zahteva.

Petar Petrović (levo) i Dragan Živanov

Upravnik pošte Ivan Svojić, koga su sindikalaci optužili za zlostavljanje na radu i mobing je smenjen, a u kontaktu sa Zoranom Đorđevićem, novim v.d. direktorom Pošta Srbije dato im je čvrsto obećanje da će on posetiti zrenjaninske poštare i krenuti sa rešavanjem problema.

Živanov je naveo da je smena upravnika Svojića mogla ranije da se desi i da im je trenutni cilj da uspostave normalan odnos sa novim upravnikom pošte i poboljšaju rad poštara.

On se zahvalio članovima sindikata i kolegama koji su ih podržali i pružili im podršku da pravda i istina pobede.

Ranije, Petar Petrović, predsednik sindikata Sloga u zrenjaninskoj Pošti najavio je u Fejzbuk lajvu da će započeti štrajk glađu i da će odbiti svaku medicinsku pomoć.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” im čestitaju na uspehu i pružaju podršku u daljem sindikalnom radu i težnji da se radnicima u JP Pošta Srbije poboljšaju plate i uslovi rada.

Ujedno obavaštavamo javnost da je trenutno u procesu ujedinjenje nekoliko sindikata u Pošti Srbije radi pristupanja Udruženim sindikatima Srbije Sloga.

Pozivamo sve zainteresovane radnike i nezadovoljne sindikate u JP Pošta Srbije da nam se pridruže kako bi ujedinjenjem pred poslodavcem stvorili što bolju poziciju za pregovaračke procese na poboljšanju plata i njihovih uslova rada.

 

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*