Home » OBAVEŠTENJA » Ujedinjenjem do veće snage pred poslodavcem

Ujedinjenjem do veće snage pred poslodavcem

Udruženim sindikatima Srbije “Sloga” danas se priključio Sindikat radnika Pošte koji će u narednom periodu nositi u svom nazivu i reč Sloga.

Ovo je deo procesa ujedinjenja sindikata u Pošti Srbije koji su izrazili želju za pristupanjem našem sindikatu sa ciljem ukrupnjavanja i poboljšanja socijalnog i ekonomskog položaja zaposlenih, uz puno poštovanje sindikalnih prava i sloboda.

Današnji čin je veliki iskorak u udruživanju sindikata poštanskih radnika, jer su inicijatori ukrupnjavanja prekaljeni sindikalni borci, poput zrenjaninskih poštara Petra Petrovića i Dragana Živanova, kao i Zorana Pavlovića iz Sindikata radnika Pošte koji je vodio štrajkove u Pošti u poslednje tri godine, kaže predsednik USS Sloga Željko Veselinović.

Sindikati će u narednom periodu radi poboljšanja uslova rada i plata poštanskih radnika inicirati sastanak sa novopostavljenim v.d. direktorom JP Pošta Srbije Zoranom Đorđevićem.

“Štrajk je uvek kad zakaže dijalog poslednja nužna opcija”, ističe Stefan Mitrović, predsednik Sindikata radnika Pošte.

Predsednik sindikata “Sloga” u JP Pošta Srbije Dragan Živanov rekao je da je veoma zadovoljan današnjim sastankom i da očekuje da će ih radnici u narednom period podržati pristupnjem u sindikat .

Udruženi sindikati Srbije Sloga koriste i ovu priliku da još jednom pozovu sve zainteresovane radnike i nezadovoljne sindikate širom Srbije da nam se pridruže kako bi ujedinjenjem stvorili što bolju poziciju za pregovaračke procese na poboljšanju plata i uslova rada.

 

Informativna služba

 

 

Predsednik JP PTT Srbije Sindikat Sloga Dragan Živanov i predsednik Sindikata radnika pošte Stefan Mitrović potpisali su sporazum o ujedinjenju u jedinstven Sindikat Radnika pošte „Sloga“.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*