Home » OBAVEŠTENJA » Sloga – Tisa: Radimo na poboljšanju odnosa!

Sloga – Tisa: Radimo na poboljšanju odnosa!

Beograd, 27.03.2021.godine – Delegacija Udruženih sindikata Srbije “Sloga” koju su predstavljali predsednik sindikata Željko Veselinović i potpredsednik Pavle Heđeši, juče su posetili sediše kompanije Tisza Automotive (Tisa) u Senti gde su razgovarali sa direktorom te kompanije Akoš Barnom i njegovim saradnikom i pravnikom Laslom Varga.  

Foto Tisa: Varga, Barna, Veselinović i Heđeši

U razgovoru sa prvim ljudima Tise, koji je bio i više nego korektan i otvoren, u gotovo opuštenoj atmosferi i bez ikakvih pritisaka, uslovljavanja ili predrasuda, razgovaralo se o problemima povodom rada našeg sindikata u kompaniji.

Tokom sastanka konstatovano je da je bilo određenih šumova u dosadašnjoj komunikaciji što je očigledno dovelo do određene konfuzije, ali je detektovan problem koji će se u narednom periodu, već sredinom sledeće nedelje rešavati, a sastanak sa našim članstvom u toj kompaniji je zakazan za sredinu sledeće nedelje, gde ćemo između ostalog razgovarati i o tome na koji način bi nedavno otpušteni kolega Saša Aleksić mogao biti vraćen na posao.

Ono šta bi posebno izdvojili sa jučerašnjeg sastanka je izuzetno korektan odnos poslodavca prema zaposlenima koji u uslovima pandemijske proizvodnje i nestabilnog tržišta ulažu ogromne napore da budu u konkurenciji za dobijanje poslova što omogućava nastavak rada i opstanak radnih mesta bez otpuštanja.

Prvi čovek Tise Akoš Barna je istakao da mu opstrukcija rada bilo kog sindikata nikada tokom karijere nije bila u fokusu, da u kompaniji neometano već deluju drugi sindikati i da se svi zaposleni tretiraju kao resurs u koji treba ulagati, a ne trošak, jer je samo zadovoljan radnik dobar i profitabilan, što je dobro za sve, od profita za kompaniju, zarada za radnike i lokalnu samoupravu u čijim sedištima imaju pogone.

Barna je posebno naglasio da su mu dobri međuljudski odnosi u kompaniji prioritet i da svako može sebi po znanju i umeću da nađe mesto, napreduje kroz podelu posla i timski rad, bez soliranja i narušavanja međuljudskih odnosa i kao dokaz naveo nekoliko konkretnih  primera, što mi kao sindikat pozdravljamo.

Predsednik Udruženih sindikata Srbije Sloga Željko Veselinović je takođe pozdravio iznete stavove prvih ljudi Tise, zahvalio se na prijemu, razgovoru i mogućnosti da se nastavi dalji rad na poboljšanju komunikacije sindikata i kompanije, kao i na izraženoj volji da se kroz dogovor uz objektivno sagledavanje činjenica rešavanju problemi i rad našeg sindikata u njihovoj kompaniji.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content