Home » SAOPŠTENJA » Štrajk u Krušiku otkazan zbog ispunjenja zahteva

Štrajk u Krušiku otkazan zbog ispunjenja zahteva

Jednočasovni štrajk upozorenja u HK Krušik, koji je bio planiran za danas, otkazan je do daljnjeg nakon što su predstavnici sva četiri reprezentativna sindikata kasno sinoć postigli dogovor sa predstavnicima poslodavca u vezi sva tri podneta štrajkačka zahteva.

Postignut je dogovor da se od februarske zarade, koja se isplaćuje u mesecu martu, ukida negativna stimulacija.

U vezi povećanja cene radnog sata, ono se odlaže do poslednjeg kvartala 2022. godine, a predstavnici sindikata i rukovodstva fabrike će u narednom periodu nastaviti razgovore sa ciljem definisanja povećanja cene rada, kao i mogućnosti za povećanje i ranije, u zavisnosti od ostvarenih rezultata poslovanja kompanije.

Kada je u pitanju treći zahtev, koji se odnosi na regulisanje otežanih uslova rada, ono će biti razmatrano za tri najzahtevnije celine do 15. marta, nakon čega će se pripremiti inicijalni predlog za pregovore sa sindikatima. Nakon postizanja dogovora, biće nastavljeno rešavanje otežanih uslova rada i za ostale delove fabrike.

Sastanku koji je trajao nešto pre ponoći, pored predstavnika sindikata prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Branko Živanović, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije pukovnik Slavko Rakić i predsednik nadzornog odbora pukovnik Veljko Petrović. Zbog službenog puta sastanku nije prisustvovala v.d. generalnog direktora Jovanka Andrić.

Podsećamo, četiri reprezentativna sindikata u Holding koorporaciji „Krušik“ – Sloga, ASNS, Nezavisnost i Sindikalna organizacija HK Krušik najavili su ranije za danas da će stupiti u jednočasovni štrajk upozorenja, okupljanjem zaposlenih ispred svojih pogona.

Informativna služba

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*