Home » BLOG » ŠTA SE VALJA IZA BRDA?
Владимир Радосављевић

ŠTA SE VALJA IZA BRDA?

PIŠE: Vladimir Radosavljević.

Mnogi, čini mi se sasvim argumentovano, metode koje vladajući establišment (pri tome ne mislim na aktuelni, jer je po mom mišljenju on isti (uz određene varijacije i šminku) i nepromenljiv decenijama), ne bi li ustrojio ovo društvo po meri koja mu odgovara, porede sa metodama koje su koristili fašistički ideolozi.

http://www.besplatne-slike.net (Besplatne slike)

SRPSKA PERSPEKTIVA U MAGLI

Osim standardnih metoda zaglupljivanja masa – što je danas, uz neograničen pristup mas-medija običnom puku, daleko lakše činiti estradizacijom svega i skretanjem pažnje sa suštinskih na nebitne , veštački preuveličane probleme –  „vođama“ je potrebna  i stalna bojaznost naroda da mu neko ozbiljno radi o glavi, i da ga samo požrtvovanje,  nesumnjiv intelekt i osećaj da takve težnje na vreme identifikuju, kojom samo  vladajuća elita  raspolaže (dao im Bog), može od istog spasiti. I tu dolazimo do teme ovog teksta.

Vladimir Radosavljevic

Vladimir Radosavljević

Izmirili smo se sa svetom: izdali smo i prodali Kosovo radi tog mira, izmolili smo NATO i Ameriku da nam oproste što su nas bombardovali, bespogovorno uzimamo sve kredite koje nam po nenormalnim kamatama udeljuju spasioci iz MMF-a i Svetske banke, čak smo pokazali dobru volju da i Arapima poklanjamo ono što im niko normalan ne bi poklanjao –zemlju, itd. Gde onda pronaći neprijatelja na kojeg će narod usmeriti svoje, sasvim opravdano i razumljivo, nezadovoljstvo?

 Ako su nam svi prijatelji koga da osuđujemo što ovako živimo? Čak je i podela oko stranaka u narodu počela da jenjava, jer su stranke pokazale ako ne da su sve iste, a ono bar da svaka sa svakom može, kao i da je najlakše iz jedne preći u drugu. I onda, magovi su se dosetili! Zataškavajući besmislenost argumenata kojima se objašnjavaju „mere“ za spas srpske ekonomije i očiglednu glupost u tumačenjima tipa da će nam svima biti bolje kad budemo još manje imali (pa tako i trošili, a zbog toga i proizvodili…) vođe u „Kvantni skok u bezdan“ u javnost proturaju kukavičje jaje – narode, za to što vi tako loše živite krivi su oni koji žive na državnim „jaslama“. Eto ga neprijatelj! Lociran je! To je stoka (jer kod nas se oduvek stoka hranila iz jasala) koja nemilosrdno troši vaše pare. To su paraziti koji nezasluženo otimaju vaš, krvavo zarađeni, novac! U parazite spadaju svi (osim penzionera koji imaju penzije više od 60 000 dinara) – zdravstveni radnici, prosvetari, zaposleni u kulturi, državnom aparatu… najbolje da se izdelimo na one koji pare prave i one koji ih nezasluženo otimaju, izađemo na neku livadu i da se međusobno tamanimo.

jasle

DRŽAVNE JASLE – KAKO NAS PRAVE STOKOM

Tako ćemo se malo izduvati i biće nam lakše. Bitno je samo da se ne dosetimo da nas političari, u sprezi sa tajkunima, bankarsko-mafijaškim lobijem i neoliberalnim krvopijama sve zajedno kuvaju u istom loncu. Ako se toga dosetimo, videćemo da je nas mnogo više nego njih i da bi, da oni nisu toliko alavi, bilo svega dovoljno za sve. A onda možda i shvatimo šta nam je činiti. Možda zaključimo i to da su sve miroljubive i spore opcije, kroz delovanje preko institucija dok ne poumiremo i nestanemo, takođe diktirane iz istih kuhinja, i da svaka borba za svoje interese mora u sebi sadržati i to – BORBU!

Apelujem na sve naše članove koji rade u „realnoj privredi“ da ne podležu nametnutim podelama, već da iskažu solidarnost sa „budžetlijama“ koji su nam itekako potrebni. Pre svega, imajte na umu da će sudbina koja se priprema radnicima u državnom sektoru najviše štete naneti onima koji su najmanje plaćeni i najmanje krivi, a da će se „velike ribe“ već snaći. Samo zajedno možemo se odbraniti od ovog zla.

Samo SLOGA svih nas –podanika i taoca političke oligarhije može nas od iste odbraniti!

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*