Home » OBAVEŠTENJA » Šta se to dešava u smederevskoj Železari?

Šta se to dešava u smederevskoj Železari?

Beograd, 15. jul 2016. – Od početka meseca, kada ju je preuzeo kineski „Hestil“, gotovo da ne prođe dan, a da vesti oko čeličane ne privuku pažnju.

Poslednja u nizu je informacija da su novi, kineski vlasnici zabrinuti zbog istrage koju je Evropska komisija pokrenula zbog navodnih damping cena čelika pri izvozu u EU, te da od Vlade Srbije traže da pokrije eventualnu štetu.

Istovremeno, iznenađuje i, doduše nepotvrđena informacija, da je prethodni menadžer, Peter Kamaraš, sa kojim je raskinut ugovor o upravljanju zbog gubitka od 150 miliona evra, ostao u Hestilu na poziciji savetnika.

Željko Veselinović, predsednik sindikata „Sloga“ i odličan poznavalac prilika u smederevskoj Železari u kojoj je i sam radio 13 godina, kratko je za Radio slobodna Evropa sumirao poslednja dešavanja oko čeličane – „Od posla veka, do skandala veka“

U nastavku poslušajte prilog Radio slobodne Evrope, autora Ognjena Zorića, emitovanog u centralnoj informativnoj emisiji „Srbija u dva“.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content