Home » OBAVEŠTENJA » Šta je prava namera u subvencionisanju stranih kompanija?

Šta je prava namera u subvencionisanju stranih kompanija?

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ smatraju da je subvencionisanje takozvanih stranih investicija u Srbiji dostiglo svoj vrhunac iracionalnosti zbog čega je potrebno otvoriti javnu raspravu i promeniti model za privlačenje stranih investicija.

Odluka vlasti da se poznatom proizvođaču sokova iz državne kase daje subvencija od 73.000 evra po svakom zaposlenom budi sumnje u prave namere, otvara sumnju u korupciju, ili šta je još opasnije u nedovoljnu sposobnost vlasti za rasuđivanje.

Predlažemo da se hitno u javnosti otvori javna rasprava o isplativosti takvih subvencija i njihovoj transparentnosti, posebno što je nedavno i Svetska banka u svojoj agendi za rast srpske privrede konstatovala da se produktivnost smanjuje.

Ukoliko se ovako nastavi Srbija će nakaradnim investicijama i novim zaduživanjima upasti u totalno dužničko ropstvo, čije kredite neće imati ko da vraća, budući da je u toku sve veći ekonomski egzodus ljudi iz Srbije.

Informativna služba  

 

 

 

 

—-

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*