Home » OBAVEŠTENJA » Sloga u poseti kompaniji „Drekslmajer“ u Zrenjaninu

Sloga u poseti kompaniji „Drekslmajer“ u Zrenjaninu

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ održali su sastanak sa najvišim rukovodiocima kompanije „Drekslmajer“ iz Zrenjanina na čelu sa novim generalnim direktorom Kai Musmanom.

Na sastanku kome je u ime sindikata prisustvovao predsednik Sloge Željko Veselinović i Danijela Torlak iz sindikata najviše je bilo reči o tome što se u ovom trenutku gase neki projekti zbog čega bi bez posla moglo ostati više od 1.000 radnika koji rade po ugovoru o radu.

Prema uveravanjima niko od stalno zaposlenih neće dobiti otkaz, već se radi o jednom delu zaposlenih kojima neće biti produžen ugovor, ali da će u slučaju obnove ili pokretanja novih projekata ti radnici imati prioritet pri novom zaključenju ugovora.

– Kao sindikat nas je najviše zanimalo koji su kriterijumi za neproduzavanje ugovora i da li će sindikati imati pravo da u u nekim slučajevima podnesu prigovor ili predlog za reviziju ukoliko se pokaže da je neko neopravdano na toj listi, rekao je za naš sindikalni Portal prvi čovek Sloge Željko Veselinović.

On dodaje da su dobili odgovor da je to poželjno, jer su sindikati uspeli da sačuvaju jedan broj radnika svojim sugestijama.

Ono što je najbitnije je da je poslodavac prihvatio prvu inicijativu našeg sindikata, a to je da se oformi komisija koja će imati za cilj da se bavi isključivo problemima u odnosima menadžmenta i zaposlenih gde će sindikat uz dokaze i argumente moći da ukaže na pojedince koji eventualno vrše mobing nad zaposlenima.

Nakon sastanka predstavnici sindikata su obišli proizvodne pogone i lično ispratili proces proizvodnje.

–  Mogu slobodno reći da sam zadovoljan onim što sam video, a to je da su uslovi rada sasvim pristojni i zadovoljavajući sa aspekta sindikata, rekao je Veselinović.

On je istakao da je poseta kompaniji „Drekslmajer“ u Zrenjaninu bila za sindikat od izuzetne važnosti da se lično uverimo u stanje stvari, posebno nakon prošlogodišnje obustave rada.

– Moramo da se zahvalimo i poslodavcu koji je održao obećanje sa prethodnog sastanka i omogućio nam da obiđemo fabriku i da pogledamo proces proizvodnje, i da usput porazgovaramo sa zaposlenima i pružimo podršku našem predsedniku sindikata Goranu Jovanovu koji se iskreno bori za sve zaposlene i njihova prava u toj velikoj kompaniji za proizvodnju automobilskih kablova, zaključuje prvi čovek Sloge.

 

Informativna služba

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*