Home » KAMPANJE » SRPSKI SINDIKALNI FRONT: POBEDA KOJA OBAVEZUJE

SRPSKI SINDIKALNI FRONT: POBEDA KOJA OBAVEZUJE

Beograd, 16. decembar 2013.- Održana sednica Predsedništva Srpskog sindikalnog fronta (SSF). Izvršena je analiza Protesta „Radnik nije rob“ i efekata koji su postignuti.  Dogovoren nastavak  zajedničkih  aktivnosti SSF.

IMG_0019

Predsedništvo Srpskog sindikalnog fronta, koje čine  Konfederacija slobodnih sindikata, Udruženi sindikati Srbije Sloga, Industrijski sindikat Srbije i Sindikat srpske policije, održali su danas sastanak i izvršili analizu ranije održanog protesta “Radnik nije rob“.

Protest  održan u Beogradu 10. decembra na Međunarodni dan ljudskih  prava je u potpunosti ispunio proklamovane ciljeve i činjenicu da su zahtevi koje je SSF prosledio Vladi Republike Srbije rezultirali prolongiranjem datuma usvajanja Izmena Zakona o radu, zaključeno je na sastanku.

Takođe, SSF smatra da je veliki uspeh i to što Zakon o radu neće biti opterećen Agencijama za zapošljavanje. Agencije za zapošljavanje  su izazvale ogroman revolt sindikata, radnika i građana Srbije.

Članice SSF su danas dobile  poziv za Javnu raspravu o izmenama Zakona o radu od Ministarstva rada i socijalne politike, ali će svoje učešće preispitati,  jer nacrt, odnosno predlog nije prezentovan niti dostavljen sindikatima, članicama SSF i javnosti Srbije.

Ranije planiran sastanak SSF sa ministrom Radulovićem će biti održan u narednom periodu.

Misija i postojanje SSF se proširuje i u planu je organizovanje Konvencije u Užicu, gradu u kome je sedište sindikata Sindikata srpske policije, članice SSF.

Konvencija je planirana za 24. decembar 2013 godine, a okupiće članstvo sindikata, članica SSF i zainteresovanih građana.

Informativna služba
Udruženih sindikata Srbije “Sloga”

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content