Home » SAOPŠTENJA » Sprečiti nezakonita otpuštanja u JKP Tržnica Niš

Sprečiti nezakonita otpuštanja u JKP Tržnica Niš

Udruženi sindikati Srbije ,,Sloga“ pozivaju nadležne Grada Niša i gradonačelnicu Draganu Sotirovski da ne usvoje novi Pravilnik JKP Tržnica Niš, a koji je prema našim saznanjima predat na usvajanje Gradskom veću, čime bi bez posla ostalo dvadesetak radnika.

Naime, prema našim saznanjima, u ovom preduzeću je u toku postupak izrade spiska dvadesetak radnika koji će novom sistematizacijom bili proglašeni tehnološkim viškom.

Udruženi sindikati Srbije ,,Sloga“ kao osnivač Sindikata Sloga u JKP Tržnica Niš koji deluje u okviru tog preduzeća, uputio je ranije zahtev za organizovanje sastanka sa direktorom JKP Tržnica Niš, gospodinom Goranom Đorđevićem, gde bi zatražili informacije i saznanja o dešavanjima u tom preduzeću, jer smo veoma zabrinuti.

Zamolili smo ih da nam predlože termine koji su u skladu sa njihovim obavezama, a sve kako bismo mogli da preciziramo termin sastanka. Međutim, odgovora do danas nije bilo, što dodatno produbljuje našu zebnju i zabrinutost da će biti otpuštanja i da će dvadesetak radnika i njihovih porodica ostati bez primanja.

Posebno ističemo činjenicu da je krajem 2022. godine u JKP Tržnica Niš izvršen prijem novih desetak radnika, a sada se potpuno mistično sprovodi postupak proglašenja tehnološkog viška, što ozbiljno dovodi u sumnju da će pod plaštom sistematizacije biti izvršena nezakonita otpuštanja radnika radi uhlebljenja podobnih.

Informativna služba


About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*