Home » OBAVEŠTENJA » Sprečen da obavlja sindikalnu delatnost

Sprečen da obavlja sindikalnu delatnost

Beograd, 11.09.2019. – Predsednik sindikata Sloga JKP GSP Beograd Nebojša Aleksić juče je fizički sprečen od radnika obezbeđenja da uđe u deo preduzeća u kome je zaposlen, u saobraćajni pogon Kosmaj na niškom putu, da obiđe članove sindikata i da u svojstvu predsednika sindikata imenuje poverenika i razgovara sa izvršnim direktorom.

Zbog fizičkog sprečavanja ulaska u pogon obaveštena je i policija koja je izašla na lice mesta i konstatovala zatečeno stanje da mu se onemogućava ulazak, čime se najgrublje krši Ustav Srbije i Zakon o radu koji garantuju pravo na sindikalno organizovanje i nesmetan rad.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” najoštrije osuđuju grubo ometanja rada sindikata GSP “Sloga” i pritisak rukovodstva JKP GSP Beograd na predsednika sindikata Nebojšu Aleksića.

Ujedno upozoravamo da ovakvi potezi štete ugledu Srbije i vladavini prava i unazađuju proces integracije i pridruživanja EU, u čiji se smer ova vlast svakodnevno zaklinje, a u stvari najgrublje krši.

Informativna služba

 

 

 

 

.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*