Home » OBAVEŠTENJA » Povećanje minimalca je novo poniženje

Povećanje minimalca je novo poniženje

Beograd 11.09.2019. – Odluka Vlade o povećanju minimalca od naredne godine za 11,1 odsto, odnosno oko 3000 dinara na mesečnom nivou je još jedna od predstava za široke narodne mase u režiji jednog čoveka i vlasti koja želi sebe da prikaže kao onom koja brine o svom narodu.

Za Udružene sindikate Srbije “Sloga” ovo je novo poniženje celokupnog sveta rada i nastavak pojačane politike sistematskog uništavanja srpske privrede koja će ubrzo zbog ovakvih katastrofalnih odluka ostati i bez stručne i bez osnovne radne snage.

Što se tiče izjave ministra Malog posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta da je to “najveće povećanje zarade ikada u Srbiji“, odgovorno tvrdimo da je to još jedna od besmislica koju nam ova vlast servira, ovoga puta uz nesebičnu pomoć dobro plaćenog birokratskog sindikalnog aparata, koji godinama unazad kroz Socijalno – ekonomski savet dominira u sistemu nestručnosti, samovolje i legalizovane korupcije.

Dok evropski svet ozbiljno kroz socijalno partnerstvo razmatra povećanje lične potrošnje kroz podizanje zarada u svojim privredama, naše sindikalne kolege “glumataju” socijalni dijalog i razmatraju takozvanu“potrošačku korpu” čiju pravu vrednost nijedna vlada do sada nije utvrdila na relevantan i valjan način.

 

Informativna služba

 

 

 

.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*