Home » OBAVEŠTENJA » Zakon o radu u rukama kriminalaca, muljatora i biznis mešetara

Zakon o radu u rukama kriminalaca, muljatora i biznis mešetara

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozivaju sve zaposlene širom Srbije kojima se nudi da zbog nekakvog programa rešavanja tehnološkog viška u svojim preduzećima dobrovoljno pristanu na prelazak u druge firme, da dva puta dobro razmisle pre nego se odluče na takav korak.

Odgovorno tvrdimo na osnovu dosadašnje petogodišnje analize sprovođenja Zakona o radu u praksi da je taj zakon samo oruđe u rukama poslodavačkih kriminalaca, muljatora i biznis mešetara koje štite korumpirani političari iz vlasti u čijim je rukama inspekcijski i pravosudni sistem.

Kako drugačije oceniti to što su bivše radnice slovenačke firme „Fori Textile” ostale bez posla i otpremnina,  jer su kroz navodno rešavanje viška zaposlenih upućene da rade u drugu firmu “Fori Products” gde su ubrzo dobile otkaz i tako ostale i bez posla i bez prava na opremninu.

Umesto da dobiju pomoć iz Ministarstva rada i Inspekcije, radnice su dobile hladan tuš u odgovoru gde se oni (institucije) pozivaju na zakon po kome je zaposlenom omogućen rad kod drugog poslodavca i da tada nema pravo na otpremninu.

Upravo je ovo to na šta smo kao sindikat oduvek upozoravali da neće valjati, jer je Srbija danas i dokazano totalno haotična zemlja kada je u pitanju tržište rada, za šta će nadamo se morati da odgovaraju svi oni koji su na posredan ili neposredan način učestvovali u nečemu što bi se moglo nazvati socijalni genocid nad svojim narodom.

Ipak, najveća odgovornost je od vlasti i ljudi na položajima, pa sve do njihovih socijalnih partnera u liku prodržavnih reprezentativnih sindikata, koji nisu bili zainteresovani za sadržinu zakona i suštinu koju donosi, već isključivo za novac koji se dobijao učestvovanjem u radnim grupama za njihovu izradu.

Informativna služba 

 

 

 

 

 

 

.

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*