Home » OBAVEŠTENJA » Socijalni „genocid“ nad siromašnim građanima Beograda

Socijalni „genocid“ nad siromašnim građanima Beograda

Beograd,, 11. februar 2016.  –  Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ pozivaju gradonačelnika Beograda Sinišu Malog i nadležne Sekretarijata za socijalnu zaštitu grada Beograda da odmah i bez oklevanja suspenduju odluku o ukidanju narodnih kuhinja u Beogradu.

U svom dubokom autizmu, koji se sve više manifestuje kod onih koji upravljaju državom i koji sve češće donose iracionalne odluke koje su ponekad u suprotnosti sa zdravim razumom i logikom, 5,040 dinara na mesečnom nivou za jednu socijalno ugroženu porodicu je sramna pomoć, budući da je to 168 dinara po danu, što je predstavlja vrstu socijalnog „genocida“.

Dovoljno je navesti da je iznos pomoći od 168 dinara po danu za porodice siromašnih ekvivalent cene koštanja jedne šoljice kafe u beogradskim lokalima, pa bi svaka dalja diskusija i polemika o donetoj odluci bila suvišna i teško opravdiva.

Srbija, kao sedma zemlja najjadnijih ekonomija za 2016. godinu, koju je ugledni Bloomberg nedavno označio na svojoj listi, očigledno nije dobar parametar za one koji odlučuju o sudbinama siromašnih sugrađana, pa su ih strpali u isti koš sa migrantima kojima je država za proputovanje kroz Srbiju obezbedila gotovo isti iznos kroz podelu platnih kartica.

Zbog toga je za nas ovo sraman i bezdušan potez onih kojima su puna usta socijalne odgovornosti u rečima, jer na delima ne pokazuju ni malo empatije prema sopstvenom narodu koji je doveden do stadijuma da moli i plače za jedan topli obrok dnevno, za obrok koji se gotovo uvek deli na više manjih, koji konzumira više korisnika u domaćinstvu, a najviše deca.

Posebno ako su potezom ukidanja narodnih kuhinja pomislili da mogu da sakriju siromašne Beograđane i predstave grad u boljem svetlu nego što on jeste.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*