Home » OBAVEŠTENJA » Bolji dani za radnike „PRO TENT” d.o.o. Obrenovac
Чекају решење

Bolji dani za radnike „PRO TENT” d.o.o. Obrenovac

Obrenovac, 10. februar 2016. – Na sastanku održanom juče u Vladi Srbije, kojim je predsedavao Ivica Kojić, šef kabineta premijera Srbije, podržan je predlog Sindikata radnika Privrednog društva „PRO TENT” d.o.o iz Obrenovca i predsednika opštine Miroslava Čučkovića, da se uradi izmena osnivačkog akta “PRO TENT“, u kome će biti naglašeno da je on osnovan za pružanje usluga prvenstveno Javnom preduzeću Elektoprivreda Srbije.

Ovim će se, kako je naglašeno iz Sloginog sindikata, dobijati poslovi direktnim pregovorima sa naručiocem i više neće biti tendera koji mogu ugroziti nečiji posao, a time i njegovu egzistenciju.

Miloš Nenadović

Miloš Nenadović

„Posle izmene osnivačkog akta, “PRO TENT“ će biti prepoznatljiv po članu 7a, Zakona o javnim nabavkama, što znači da će u budućem periodu dobijati poslove direktnim pregovorima sa naručiocem i više neće biti tendera koji mogu ugroziti radničko dostojanstvo ni jednog radnika, zašto se ovaj sindikat zalagao još od prvog dana kada je video da postoji problem za dobijanje poslova“ – istakao je Miloš Nenadović, predsednik Sindikata radnika PD „PRO TENT”

Nenadović je kazao da se razrešenje situacije u vezi njihovog budućeg statusa očekuje do sredine marta, i istovremeno pozdravio sve napore predstavnika Vlade da se gorući problem njihovog preduzeća reši, zbog čega je sindikat nedavno održao i štrajk upozorenja, koji je podržan i od prvog čoveka Opštine Obrenovac.

Sastanku su pored predstavnika sindikalne organizacije “PRO TENT“, koju je predvodio Miloš Nenadović sa članovima Štrajkačkog odbora, prisustvovali i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković, jedan od direktora EPS-a Milorad Grčić i direktor “PRO TENT“ Snežana Simonović.

Informativna služba USS „Sloga“

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*