Home » OBAVEŠTENJA » Najava štrajka radnika FAP-a

Najava štrajka radnika FAP-a

Priboj, 11. februar 2016. –  Odbor Jedinstvenog sindikata „FAP SLOGA“ doneo je odluku da se sutra 12. februara 2016. godine sa početkom u 08.30 časova u pogonima FAP-a u Priboju održi štrajk upozorenja zbog kršenja Zakona o radu i Kolektivnog ugovora.

„Pošto država sama ne poštuje usvojeni Zakon o radu, a naše tužbe i dopisi ne dopiru do ušiju nadležnih ministarstava, i kako je uočeno da se radnici boje pritiska rukovodstva ako neorganizovano traže svoja prava po zakonu, doneli smo jednoglasnu odluku se održi štrajk upozorenja sa sledećim zahtevima:

– Isplata zaostalih zarada na osnovu člana 110. Zakona o radu; isplata doprinosa za zdravstveno i PIO osiguranje ili dogovor sa državom o preuzimanju kojima se garantuju ta prava; zaustavljanje nezakonitog otuđivanja imovine FAP korporacije AD bez odgovarajuće odluke Skupštine akcionara i dovođenje ranijih dogovorenih odluka u skladu sa zakonom.

Dodatni zahtevi će se naknadno dostavavljati odlukama radnika na štrajkovima upozorenja i uneti u eventualni generalni štrajk.

Štrajk upozorenja će se odvijati sledećom dinamikom : u 8.30 časova u Pogonu Montaža, u 10.30 časova  Pogon Otpresaka i u 12.30 časova Pogon transmisija.

Odbor Jedinstvenog sindikata „FAP SLOGA“  

Predsednik, Petrović Petar   

Capture   

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*