Home » KAMPANJE » Podrška Sloge radnicima Požarevca koji rade na crno

Podrška Sloge radnicima Požarevca koji rade na crno

Požarevac, 12. februar 2016. – Udruženje građana „Požarevac na Fejzbuku“ organizovalo je danas u svom gradu prikupljanje potpisa za podršku radnicima koji rade na crno i bez jasnog radno – pravnog statusa, kako bi ukazali na njihov katastrofalni položaj i tretman u društvu, nakon čega će peticiju predati Inspektoratu za rad.

Capture3

Za vrlo kratko vreme više stotina građana je potpisalo peticiju, a među njima i predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović.

Capture2

On se odazvao pozivu organizatora, koji su „Slogu“ prepoznali kao autentični radnički sindikat, koji je uvek na strani radnika; nepotkupljiv da kaže istinu, kritikuje vlast za njene loše poteze i donete zakone, i zbog čega je često izložen napadima kolega iz poslušnih državnih sindikata i njihovih mentora iz političkih partija koje participiranjem u izvršnoj vlasti kroje sudbine miliona radnika u Srbiji.

1

Veselinović je u razgovoru sa organizatorima i građanima Požarevca pohvalio današnju akciju i istakao da će „Sloga“ kao autentični radnički sindikat uvek podržati i pomoći ovakve akcije, i narednom periodu ih organizovati na sličan način širom Srbije gde god bude bilo interesovanja i poziva.

On je naglasio i da je to obaveza sindikata, budući da smo svi u proteklom periodu svedoci urušavanja teško stečenih radničkih prava i stvaranja nove, narastajuće klase „prekarnih“ radnika, ljudi sa nesigurnim poslom i radnim statusom.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content