Home » OBAVEŠTENJA » Složno protiv zagađenja reke Đetinje u Užicu

Složno protiv zagađenja reke Đetinje u Užicu

Građani Užica, na protestu koji su organizovali udruženja građana Užička odbrambena liga (UOL) i Udruženje građana Sloga iz Užica, zatražili u od lokalne vlasti da se hitnim merama spreči dalje zagađenje reke Đetinje.

Oni su poručili da više ne žele da im reka bude potok kanalizacije i od gradonačelnice Užica zatražili da im saopšiti dokle je stigla izgradnja fekalnog kolektora u naselju Turica.

Glišo Vidović, predsednik užičkog odbora Udruženih sindikata Srbije Sloga, pozvao je građane da se angažuju i da zaštite Đetinju i druge prirodne resurse, ali i da „spasu grad od javašluka, korupcije i kriminala“.

„Vreme je za građansku borbu protiv korupcije koja je oličena u ovoj žutoj kući (zdanje užičke skupštne, prim.autora). Institucije ne rade svoj posao. Nalazimo se u govnima. Moram tako da kažem. Pogledajte Ulicu Vukole Dabića, pogledajte Đetinju…To nećemo više trpeti. Nećemo više ćutati. Politika naše dece je naša politika“, kazao je Vidović.

On se pitao gde su obećana sredstva iz gradskog budžeta za uređenje reke, za koju je rekao da je u sve gorem stanju.

„Đetinja postaje potok kanalizacije, ali borićemo se za našu reku“, poručio je Vidović.

U nastavku pogledajte video prilog sa protesta i šetnje Užicem.

Izvor: danas.rs, Facebook, GO Sloga …

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ su jedini republički sindikat u Srbiji koji podržavaju građanski aktivizam svojih sindikalaca,učestvuju u protestima i veoma su ponosni na to.

 

..

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content