Home » OBAVEŠTENJA » Ima li Goran Vesić sanitarnu knjižicu?
Goran Vesić pravi palačinke Foto:Screenshot/TikTok/sicve011/Instagram/vesicg

Ima li Goran Vesić sanitarnu knjižicu?

Predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” i gradski odbornik Beograda Željko Veselinović zahteva da nadležna sanitarna inspekcija u Beogradu izvrši vanredni higijenski nadzor i utvrdi kako je moguće da zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić u restoranu Skupštine grada Beograda priprema hranu i peče palačinke.

Nedopustivo je i čista je zloupotreba službenog položaja od strane zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da za svoje promotivne potrebe na društvenim mrežama koristi kuhinju Skupštine grada.

Željko Veselinović

–  “Lično, ne sporim Vesićeve težnje da bude nekakav “tiktoker i zabavljač” na društevnim mrežama, ali je nedopustivo da svojim rukama “prčka”  u kuhinji restorana Skupštine grada i time dovedi u opasnost da se objekat kontaminira zaraznim bolestima, posebno sada kada raste broj obolelih  od virusa Korone.  Što se mene lično tiče, može Vesić, sada da izda i knjigu recepata, pošto ima spisateljskog talenta, ali je nedopustivo da kalja ugled zaposlenih u kuhinji Skupštine grada koji moraju redovno da idu na sanitarne preglede u skladu sa zakonom”, kaže Veselinović.

S druge strane, dodaje Veselinović, jedan dan zamenika Vesića vidimo da šeta po deponiji u Vinči a narednih dana peče palačinke u skuštinskom restoranu Grada Beograda. Logično je pitanje – Ima li on sanitarnu knjižicu?

Sanitarni pregledi su regulisani važećim zakonskim propisima, Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i Pravilnikom o obaveznim zdravstvenim pregledima određenih kategorija zaposlenih lica u objektima pod sanitarnim nadzorom, obaveznim i preporučenim zdravstvenim pregledima kojima podležu određene kategorije stanovništva.

Sanitarni pregledi su obavezni za kategorije zaposlenih lica u restoranima jer mogu doprineti pojavi i širenju zaraze i ugroziti zdravlje većeg broja ljudi koji su korisnici njihovih proizvoda i usluga.

Informativna služba

Goran Vesić pravi palačinke Foto:Screenshot/TikTok/sicve011/Instagram/vesicg

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content