Home » OBAVEŠTENJA » Sloga: Vlast nesposobna za reindustrijalizaciju, šta je prodato?

Sloga: Vlast nesposobna za reindustrijalizaciju, šta je prodato?

Beograd, 11.04.2018. – Današnjim potpisivanjem ugovora o prodaji IMT indijskoj kompaniji “Tafe” aktuelna vlast još jednom pokazala da nije sposobna da se uhvati u koštac sa obnovom srpske industrije, da je lakše sve prodati, a potom netransparento krčmiti preostalu imovinu građana Srbije.

Sada i nakon zvanične prodaje IMT-a ostaje otvoreno pitanje kome će tajkunu i po kojoj ceni biti prodato zemljište od 32 hektara na Novom Beogradu ili devet hektara na ekskluzivnom mestu u Dobanovcima, budući da su indijskoj kompaniji prodati pravo na žig i opremu, dok je zemljište gde je bila fabrika ostalo u vlasništvu države Srbije.

Imamo pravo da kao sindikat sumnjamo da je ovo dobro osmišljeni strateški plan otimanja državnog zemljišta na ekskluzivnim lokacijiama, gde će ubrzo umesto nekadašnjeg ponosa srpske i jugoslovenske industrije niknuti ekskluzivni stanovi, hoteli i šoping molovi.

Pozivamo Vladu Srbije i premijerku Brnabić da javno obelodane građanima Srbije celokupni ugovor o prodaji IMT-a, šta je sve prodato i kome u detalj, i da se izjasne kako će i na koji način biti iskorišćena lokacija na kojoj se nalaze fabrička postrojenja IMT-a.

Posebno nakon nedavne tvrdnje ministra Nedimovića da je “Tafe” planirao zapošljavnje 800 radnika u Srbiji, na šta je demantovan od strane predstavnika novog vlasnika, pa ostaje nejasno i gde će se i na kojoj lokaciji lepiti nalepnice “IMT-a”, ili će taj prostor služiti isključivo kao magacinski za prijem i dalju distribuciju traktora po regionu.

Info služba

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content