Home » OBAVEŠTENJA » Zorana Mihajlović za Kurir: „Aerodromi Srbije“ će preuzeti niški aerodrom

Zorana Mihajlović za Kurir: „Aerodromi Srbije“ će preuzeti niški aerodrom

Beograd, 11.04.2018. – Niškim aerodromom „Konstantin Veliki“, kad pređe u vlasništvo države, rukovodiće preduzeće „Aerodromi Srbije“, potvrdila je za Kurir ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović./link/

Ovim je Mihajlovićeva potvrdila ono na šta smo ukazali u svom saopštenju 4. aprila da država sprema osnivanje preduzeća „Aerodromi Srbije“, uz novo saznanje upućeno javnosti da je to preduzeće “osnovano još pre dve godine” i da je vlast isplanirala da svi manji aerodromi treba da budu deo tog preduzeća.

Ono šta i dalje odgovorno tvrdimo je da će “Aerodromi Srbije” služiti u korist koncesionara Aerodroma “Nikola Tesla”, odnosno za gušenje svake perspektive da se mali aerodromi poput niškog “Konstatina Velikog”,“Lađevaca“ kod Kraljeva, “Ponikva“ kod Užica, Vršca i drugih mesta razvijaju na osnovu jeftinih usluga i letova.

Najveću štetu će trpeti građani Srbije koji trenutno imaju priliku da se značajno jeftinije voze u odnosu na nacionalnog prevoznika i visokih aerodromskih taksi.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” podržavaju građane Niša koji su se usprotivili nameri da se aerodrom „Konstantin Veliki“ nasilno i nestransparentno preda na upravljanje državi.

Info služba

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*