Home » ОБАВЕШТЕЊА » Слога неће дозволити мобинговање својих повереника и чланова
Слога неће дозволити мобинговање својих повереника и чланова

Слога неће дозволити мобинговање својих повереника и чланова

Владимирци – Београд, 13.04.2018. – Председник Удружених синдиката Србије “Слога” Жељко Веселиновић посетио је ЈКП Извор у Владимирцима.

Повод за посету била је информација да је Драган Крстић, председник Слогиног синдиката у том предузећу изложен мобингу од стране једног дела руководства и да је колега због тешко угроженог здравља морао да отвори боловање на коме се још увек налази.

Проблем који је детектован је констатни притисак на чланове синдиката Слога, иначе јединог репрезентативног синдиката у том предузећу да пређу у други, иначе познати продржавни синдикат који, иако још увек није заживео и није регистрован има подршку једног дела руководства ЈКП Извор.

Веселиновић је тим поводом разговарао са генералним директором Гораном Зарићем и Драганом Крстићем председником нашег синдиката.

“Ми као синдикат поздрављамо формирање још једне синдикалне организације у ЈКП Извор, али тражимо да све буде у складу са законом и прописима, као и без мешања руководећег кадра у синдикално деловање” – рекао нам је након састанка председник Слоге Жељко Веселиновић.

Веселиновић је истакао да је током разговора стекао утисак да директор ЈКП Извор, Горан Зарић, није учествовао у томе и да он свој посао обавља професионално, али да је проблем детектован и да морају да постоје правила фер игре.

“Ми се господину Зарићу захваљујемо на разумевању и помоћи у решавању проблема за који се надамо да смо га овим састанком превазишли, али ћемо наставити да га пратимо” – закључио је челник Слоге.

Удружени синдикати Србије “Слога” су још једном показали спремност на решавање проблема и да су у сваком тренутку увек спремни да изађу на терен и помогну својим члановима, посебно председницима синдиката који често због своје борбе за колективна права свих запослених буду многима трн у оку и мета за разне врсте мобинга и шикане.

Инфо служба

 

 

.

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top