Home » OBAVEŠTENJA » Sloga neće dozvoliti mobingovanje svojih poverenika i članova

Sloga neće dozvoliti mobingovanje svojih poverenika i članova

Vladimirci – Beograd, 13.04.2018. – Predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović posetio je JKP Izvor u Vladimircima.

Povod za posetu bila je informacija da je Dragan Krstić, predsednik Sloginog sindikata u tom preduzeću izložen mobingu od strane jednog dela rukovodstva i da je kolega zbog teško ugroženog zdravlja morao da otvori bolovanje na kome se još uvek nalazi.

Problem koji je detektovan je konstatni pritisak na članove sindikata Sloga, inače jedinog reprezentativnog sindikata u tom preduzeću da pređu u drugi, inače poznati prodržavni sindikat koji, iako još uvek nije zaživeo i nije registrovan ima podršku jednog dela rukovodstva JKP Izvor.

Veselinović je tim povodom razgovarao sa generalnim direktorom Goranom Zarićem i Draganom Krstićem predsednikom našeg sindikata.

“Mi kao sindikat pozdravljamo formiranje još jedne sindikalne organizacije u JKP Izvor, ali tražimo da sve bude u skladu sa zakonom i propisima, kao i bez mešanja rukovodećeg kadra u sindikalno delovanje” – rekao nam je nakon sastanka predsednik Sloge Željko Veselinović.

Veselinović je istakao da je tokom razgovora stekao utisak da direktor JKP Izvor, Goran Zarić, nije učestvovao u tome i da on svoj posao obavlja profesionalno, ali da je problem detektovan i da moraju da postoje pravila fer igre.

“Mi se gospodinu Zariću zahvaljujemo na razumevanju i pomoći u rešavanju problema za koji se nadamo da smo ga ovim sastankom prevazišli, ali ćemo nastaviti da ga pratimo” – zaključio je čelnik Sloge.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” su još jednom pokazali spremnost na rešavanje problema i da su u svakom trenutku uvek spremni da izađu na teren i pomognu svojim članovima, posebno predsednicima sindikata koji često zbog svoje borbe za kolektivna prava svih zaposlenih budu mnogima trn u oku i meta za razne vrste mobinga i šikane.

Info služba

 

 

.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*