Home » OBAVEŠTENJA » Novi kolektivni ugovor u Kuper Tajeru
Novi kolektivni ugovor u Kuper Tajeru

Novi kolektivni ugovor u Kuper Tajeru

Kruševac – Beograd, 15.04.2018. – Zaposleni u fabrici američke kompanije „Kuper Tajer“ u Kruševcu dobili su novi kolektivni ugovor. Kolektivni ugovor sa poslodavcem potpisala su dva reprezentativna sindikata, od kojih i “Sloga” kao većinski.

Ispred kompanije Kuper Tajer, svetski poznate kompanije za proizvodnju guma za putnički i teretni saobraćaj koja posluje i u Srbiji, potpis na ovaj izuzetno važan dokument za oko 800 radnika je stavio generalni direktor Tim Giliot.

U ime sindikata “Sloga“ u Kuper Tajeru  ugovor je potpisao predsednik sindikata Saša Perović.

Saša Perović

Prema rečima Saše Perovića i stari kolektivni ugovor je bio dobar, međutim, novim čija je važnost do 6 maja 2018. godine, znatno su poboljšana neka prava, pa tako i povećanje zarada za radnike u smenskom režimu, kao i veći broj dana godisnjeg odmora za radnike koji rade na težim poslovima.

“Pored toga što smo uspeli da sačuvamo sve pozitivne stvari iz prethodnog kolektivnog ugovora, ovo povećanje zarade u procentima za smenski i noćni rad se odnosi na većinu zaposlenih u fabrici, jer je najveći broj onih koji rade u smenskom režimu i koji će dobiti povećanje godišnjeg odmora na osnovu uslova rada” –  istakao je Perović.

Američka kompanija „Kuper tajer“ u Kruševcu posluje od januara 2012. godine kada je kupila Fabriku autoguma, bivšu „Trajal korporaciju“, i preuzela njenih tada oko 450 radnika.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” čestitaju kolegi Peroviću i njegovim saradnicima na postignutom, i posebno članstvu koje nam je ukazalo poverenje.

Informativna služba

 

..

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top