Home » OBAVEŠTENJA » Kazne vozačima GSP kako bi se prevoz privatizovao!
Kazne vozačima GSP kako bi se prevoz privatizovao!

Kazne vozačima GSP kako bi se prevoz privatizovao!

Izvor: Danas, 17.04.2018. godine – Saobraćajna policija poslednjih dana masovno je kažnjavala vozače gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd“ zbog neispravnosti vozila, iako ti nije njihova lična, već odgovornost GSP-a, ukazuju predstavnici pojedinih sindikata u GSP.

Svi vozači dobili su obaveštenja da su pojačane kontrole u toku i preduzeće ih opominje da ne koriste mobilne telefone tokom vožnje. Ipak, niko u GSP-u nije objasnio zaposlenika šta da rade u slučaju da im je vozilo neispravno pa policajci treba da im naplate kaznu zbog, recimo neispravne sijalice, kao što se dešavalo.

Nebojša Aleksić, predsednik sindikata „Sloga“ GSP, smatra da se radi o organizovanoj akciji MUP-a koja za cilj ima da onemogući vozačima da obavljaju svoj posao, koji je ionako otežan lošim uslovima rada, a da time doprinese i gašenju celokupnog gradskog saobraćajnog preduzeća.

– cilj je dovođenje GSP-a u poziciju da ne može da ostvari svoj osnovni zadatak, koji mu je dao osnivač Grad Beograd – a to je prevoz putnika. I sve sa jednostavnim razlogom – da bi se GSP potpuno uništio i tržište ustupilo privatniku. Uz to će se prodati garaže preduzeća na atraktivnim lokacijama, u ekstra zonama, kao građevinsko zemljište. Za sve to političari će uzeti veliku proviziju, upozorava Aleksić. On dodaje da će najveći teret toga podneti građani, koji će ostati bez prevoza, ili ga plaćati još skuplje, dok će radnici ostati bez posla. Aleksić podseća da je uništavanje GSP-a već uveliko u toku, a da je ovo još jedna u nizu akcija koje tome doprinose.

– Osim što nemamo ispravna vozila, vozači masovno odlaze iz preduzeća zbog loših plata i uslova rada, dok su oni koji su ostali u strahu da će dobiti kazne ako odbiju da voze neispravna vozila. A i oni su svesni koliko se time ugrožava bezbednost svih učesnika u saobraćaju, ističe Aleksić.

Opširnije na: Zbog neispravnih vozila GSP – kazne vozačima

 

.

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top