Home » OBAVEŠTENJA » Sloga u Nišu za radikalnije proteste

Sloga u Nišu za radikalnije proteste

Niš – 18.03.2017. – Radnici bivših društvenih preduzeća iz Niša, kojima država duguje novac za neisplaćene zarade, od juče su podeljeni oko metoda borbe za svoja prava. Dok jedni traže radikalizaciju, druga grupa radnika se tome protivi i još uvek veruje da će “meko srce” premijera Aleksandra Vučića popustiti i dati im neisplaćene zarade koje su pošteno zaradili.

Bratislav Bata Ilić

Gradski odbor Sindikata Sloga u Nišu na čelu sa Bratislavom Batom Ilićem je za nastavak protesta i radikalizacuju, budući da je i sam premijer nedavno prikom posete tom gradu jasno stavio do znanja da od isplate zaostalih plata radnicima propalih društvenih preduzeća neće biti ništa.

Umesto da im isplati zaostale plate, za koje imaju i presude Strazbura, radnicima su zamazane oči jednim bednim minimalcem, kaže čelnik Sloge iz Niša Bratislav Ilić.

Ilić dodaje da sada, posle silnih obećanja i pretumbavanja raznih spiskova po ministarstvima, vidi se jasno da država nema nameru da ispoštuje presude i radnicima isplati njihova potraživanja.

Uostalom, kaže Ilić, to se može i zdravorazumski zaključiti iz nedavne Vučićeve izjave prilikom posete gradu kada je rekao da “pare ne padaju sa neba i da on nema odakle da im isplati”, a novinare koji su mu postavili pitanja u vezi para i presuda iz Strazbura optužio za provokacije.

Može li se onda posle svega i dalje verovati nekome ko vas stalno zavlači da će te mirnim putem i nekakvim pregovorima po ministarstvima doći do svojih para. Posle svih obećanja, nepoštovanja rokova i sudskih presuda, mi u sindikatu Sloga smatramo da proteste treba pojačati i radikalizovati do ispunjena.

Ukoliko radnici zaista žele da dođu do svojih zaostalih plata, mi smo kao i uvek do sada na čelu obespravljene radničke kolone. Međutim, na samim radnicima je da li će se toj koloni pridružiti ili će nastaviti da veruju čoveku koji stalno nešto obećava a ne ispunjuje, zaključuje Ilić.

U nastavku fotografije sa jučerašnjeg protesta…

Informativna služba

 

 

..

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*