Home » OBAVEŠTENJA » SLOGA: SRPSKI ZAKON O RADU JE NAJGORI U JUGOISTOČNOJ EVROPI
SLOGA: SRPSKI ZAKON O RADU JE NAJGORI U JUGOISTOČNOJ EVROPI

SLOGA: SRPSKI ZAKON O RADU JE NAJGORI U JUGOISTOČNOJ EVROPI

Ohrid – Beograd , 20. jun 2014. godine  – Predlog izmena zakona o radu koji se Srbiji nameće od strane vlade i sveta kapitala je ubedljivo najgori  od svih zemalja jugoistočne Evrope, bez obzira da li su punopravni članovi EU ili samo kandidati.

Ovo je ocena svih učesnika na marginama Osme konferencije sindikata jugostočne Evrope, koja se održava od 19 do 21.  juna u Ohridu, a kojoj prisustvovuje i delagacija Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ koju predvodi predsednik Željko Veselinović.

Reagujući na vest da je premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio da će se Zakon o radu naći u skupštinskoj proceduri bez javne rasprave u narednih sedam dana, predsednik Sloge je rekao da uopšte nije iznenađen i da je taj scenario odavno prepoznat, s obzirom da je Sloga na tu mogućnost  upozoravala.

Veselinović je naglasio da politika Vlade Srbije od samog početka ide u tom pravcu da se zakon donese suprotno Zakonu o državnoj upravi, bez široke javne rasprave, iako postoje jaki razlozi za njeno održavanje, s obzirom da se radi o nacionalnom zakonu koje bitno uređuje buduće industrijske odnose u Srbiji.

On je najavio da će javna rasprava ipak biti održana od strane USS „Sloga“ već naredne nedelje u Centru za kulturnu dekontaminaciju i da je pozvano više stručnjaka iz oblasti rada i radnog zakonodavstva, bivših ministara, novinara, sociologa, predstavnika sindikata i NVO, ali i Zaštitnika građana od kojih se očekuje da se odazovu i da se sprovede kvalitetna debata o ovoj temi.

O najavama da će sindikati pokušati da protestima i štrajkovima spreče njegovo donošenje, Veselinović je rekao da su Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ uvek spremni na sindikalnu solidarnost sa ostalim sindikatima i da će se sa svojim članstvom odazvati na sve pozive koje im sindikalne kolege upute za zajedničkom sinhronizovanom akcijom koja bi jedino imala smisla i donela rezultate. 

Informativna služba USS “Sloga”

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

2 comments

  1. Najbolji ste sindikat bez premca u Srbiji,a i sire.

  2. Sandra Ivanovic

    Hrabro nema sta.Postujem ljude i organizacije koje se bore protiv ove vlasti koja upropasti narod i radnike.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top