Home » PRENOSIMO » „Socijalno-policijski front“: Nema udara na državu
Глишо Видовић, председник Синдиката српске полиције

„Socijalno-policijski front“: Nema udara na državu

Beograd, 20. jun 2014. godine /Agencije/ — Predstavnici četiri policijska sindikata okupljena u „Socijalno-policijski front“ odbacili su danas navode da su zahtevom za socijlanim dijalogom s nadležnima pokušali da izvrše udar na državu istakavši da su i dalje za rešavanje problema dijalogom.

Glišo Vidović, predsednik Sindikata srpske policije

Glišo Vidović, predsednik Sindikata srpske policije

Srpska policija je u službi naroda i poretka i nikome ne pada napamet da uruši državu kako su nas optužili, rekao je na konferenciji za novinare Glišo Vidojević iz Sindikata srpske policije koja je član SPF.

On je, kao i ostale kolege kritikovao ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića i ministra rada i zapošljavanja Aleksandra Vulina koji su njihove stavove okarakterisali kao ozbiljnu pretnju državi i pokušaj stvaranja haotičnog stanja.

Vidojević je istakao i da SPF svoje zahteve „koji su legitimni jer ne traže ništa više od onog što im zakonom pripada“ nije uputio javnosti već kabinetu ministra posle čega je u medijima došlo do niza optužbe na račun SPF.

Vidojević, kao i predsednik Nezavisnog sindikata policije Veselin Nikolić su naglasili, u ime SFL da su spremni za sastanak sa Stefanovićem i otpočinjanje socijalnog dijaloga kako bi se rešila goruća pitanja.

Oni su naveli i da podržavaju reforme u policiji, štednju, obračun s onima koji ne poštuju zakon, ali da ne mogu nikako da prihvate da su time što traže ono što im po zakonu pripada proglašeni za državne neprijatelje.

Na konferenciji za novinare, poručeno je Vulinu da se brine o radu svog ministarstva a ne o MUP i policiji jer se SFL zalaže za rešavanje svih problema u svojoj kući.

Predstavnici SPF su izrazili spremnost i da idu na poligraf kako bi dokazali da ništa od onog što su pisali mediji nije tačno a najavili su i da će, ukoliko se nastavi napad na njih zatražiti pomoć od stranih ambasada i Saveta Evrope.

Osnovni zahtevi SPF su da se reši pitanje isplate po 10.000 dinara svim zaposlenima mesečno, zatim najavljeno smanjenje plata za 10 odsto, kao i započeti rad na izradi novog Pojedinačnog kolektivnog ugovora.

Oni traže i da se obezbede uniforme za policajce kao i da se reši pitanje isplate noćnog i prekovremenog rada i rada za državni praznik kao i isplate naknada za prevoz.

Povodom prvog saopštenja SPF , u kome se ukazuje na te probleme Stefanović je izjavio da to vidi kao ozbiljnu pretnju državi i pokušaj da se izazove haotično stanje u društvu.

Potom je reagovao i Vulin koji je poručio pripadnicima policije, da su oni za građane sinonim za red i zakon, a ne za neposlušnost i nemir.

Članovi SPF su i Sindikat vatrogasaca Srbije i Nezavisni policijski sindikat Srbije, koji okupljaju, kako su saopštili novinarima oko 70 odsto zaposlenih u MUP i policiji.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*