Home » OBAVEŠTENJA » Sloga: Samo totalitarna vlast ne trpi kritike na svoj račun

Sloga: Samo totalitarna vlast ne trpi kritike na svoj račun

Gospoda iz Pokreta socijalista bi trebalo da znaju da samo totalitarna vlast ne trpi kritike na svoj račun

Jučerašnje saopštenje Pokreta socijalista, u kome se još jednom, po ko zna koji put, umesto argumenata iznose neistinite tvrdnje na račun Udruženih sindikata Srbije “Sloga”, pokazuje da kritikovati sadašnju vlast od strane sindikata ne može proći bez ozbiljnih posledica.

Žao nam je ako su našu ocenu o 100 dana rada Vlade Srbije primili lično, jer time samo pokazuju svoju nervozu i činjenicu da je boljitak radničkoj klasi daleko od svih obećanja i hvalospeva koje su radnicima Srbije upućivali u poslednjih dve i po godine, s obzirom da su na vlasti u manje više sličnom sastavu.

Ovim samo dokazuju da je aktuelna vlast sve nervoznija i agresivnija na argumentovane kritike radničkih sindikata i da samo totalitarna vlast ne trpi kritike na svoj račun.

Međutim, kao sindikat smo zabrinutiji što se Pokret socijalista sve više eksponira kao dežurna ekspozitura za obračun sa radničkim sindikatima i neistomišljenicima vladinih reformskih mera, posebno da uporno nastavlja da se meša u unutrašnja uređenja sindikata i da uzima sebi za pravo da diskredituje svakoga ko se suprostavi zvaničnoj politici Vlade Srbije i ocenjuje ko je predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga”, a ko nije.

Posebno zbog činjenice da je njihov lider ministar rada, i da bi zbog toga trebali biti jako oprezni u iznošenju bilo kakvih kvalifikacija na račun jedne sindikalne organizacije, sem ukoliko im to nije partijski zadatak od samog šefa, ili su svoju ulogu u participaciji vlasti shvatili preozbiljno.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” i Željko Veselinović, upravo zbog svoje principijelne kritike svih negativnih društvenih i ekonomskih procesa, imaju apsolutnu podršku Glavnog odbora i članstva, koje je prepoznalo nameru Pokreta socijalista da “Slogu”, uz svoju šačicu istomišljenika pretvori u mali, kućni i poslušni „Vladin sindikat“.

Ustavom zagarantovano pravo na sindikalno i svako drugo udruživanje, kao i saradnja sindikata sa istomišljenicima nije lično pravo političke partije, niti pravo Ministarstva rada, a sa ovakvim postulatima samo se udaljavamo od Evrope i demokratije i vraćamo vremenu jednoumlja, s tim da moramo napomenti da se sa sindikatima nijedna politička partija kao Pokret socijalista danas nije obračunavala čak ni u vreme vladavine bračnog para Milošević- Marković.

 

Udruženi sindikati Srbije Sloga  saopštili su ranije da prvih 100 dana rada Vlade Srbije ne mogu oceniti pozitivnom ocenom, jer osim usvajanja niza sistemskih zakona po hitnoj proceduri i bez saglasnosti socijalnih partnera nije uradila mnogo na poboljšanju ekonomskog standarda svojih građana. U saopštenju sindikata naglašava se da su od Vlade očekivali mnogo više, pre svega otvaranje novih radnih mesta, pronalazak strateških partnera preduzeća u restruktuiranju i oživljavanje proizvodnje. Tim povodom se oglasio i Pokret socijalista u svom saopštenju koje možete pogledati na sledećem linku:  http://www.blic.rs/Vesti/Politika/484985/Pokret-socijalista-Pajtic-zloupotrebljava-Slogu

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*