Home » OBAVEŠTENJA » SLOGA: Protiv smo rada do 70 godina!

SLOGA: Protiv smo rada do 70 godina!

Beograd, 10.06.2019. – Udruženi sindikati Srbije “Sloga” smatraju da je inicijativa za izmenu zakona o radu po kojoj bi se mogao produžiti radni vek zaposlenog u Srbiji do navršenih 70 godina života, za one koji to žele po sopstvenom zahtevu, čisto političkog, a ne ekonomskog karaktera.

Zameramo što se i ovaj predlog radi u totalno zatvorenoj atmosferi, na seminarima u Crnoj gori, bez kvalitetne rasprave i stručnog mišljenja široke javnosti u Srbiji gde će zakon biti primenjivan.

Sve ovo upućuje da će njegovim usvajanjem, odnosno legalizacijom u zakonu najveću korist imati pojedinci iz velike kleptokratske mašinerije koja je na rukovodećim mestima u javnim i državnim preduzećima.

Da smo ubeđeni u to je i činjenica da će predlog zakona biti upućen nadležnim ministarstvima koja su ovlašćena da Vladi Srbije predlože izmene i dopune Zakona o radu, o čemu bi na kraju odlučila Skupština Srbije – što dodatno ukazuje da se on donosi isključivo po ličnoj želji za nečije potrebe.

Srbija se ozbiljno suočava sa gubitkom kvalitetne i stručne radne snage gotovo u svim tržišnim sferama, a težnja većine mladih koji završavaju neke od stručnih škola je da po završetku odu u države gde se još uvek može pristojno zaraditi i živeti od svog rada.

Vlada i Skupština Srbije bi trebalo da se bave problemima poput povećanje plata i podizanja standarda svojih građana, a ne donošenjem još jednog u nizu oktroisanog zakona koji većinu građana ove zemlje stavlja u podanički položaj.

Informativna služba

 

 

 

 

.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*