Home » OBAVEŠTENJA » Dokaz da je potrebna lustracija sindikata
Dokaz da je potrebna lustracija sindikata

Dokaz da je potrebna lustracija sindikata

Odluka menadžmenta fabrike „Prvi partizan“ iz Užica, da se radnicima koji su išli na završni miting predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića isplati nezakonito zarada, dokazuje da je potrebna lustracija sindikata i preispitivanje odgovornosti čelnih ljudi sindikata koji rade ili su radili na štetu zaposlenih.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ smatraju da je Izvršni odbor Prvog partizana a.d.Užice, zloupotrebio svoj položaj i potpuno nezakonito tumačeći Zakon o radu doneo odluku da se za završni miting predsednika Srbije Aleksandra Vučića isplati zarada za odlazak i prisustvo na političkom mitingu.

Rukovodstvo fabrike je navelo da je odluku doneo razmatrajući zahtev reprezentativnih sindikata fabrike, Saveza samostalnih sindikata i Industrijskog sindikata, te da je na osnovu člana 114. st. 1 Zakona o radu doneo odluku da se radnicima koji su bili na mitigu predsednika SNS isplati zarada u visini prosečne zarade u proteklih 12 meseci.

Zakon o radu- sporni član

Kako se radi o stranačkom skupu predsednika SNS Aleksandra Vučića i partija okupljenih u vladajućoj koaliciji, a ne o godišnjem odmoru, plaćenom odsustvu, državnom prazniku, ili pozivu na vojnu vežbu zbog čega bi se angažovalo i plaćalo odsustvo radnika iz fabrike (Član 114. st. 1 Zakona o radu), ovo je pravi podsetnik kakva nas to „Budućnost Srbije“ zaista očekuje i čemu treba da se nadaju zaposleni u državnim preduzećima.

Pored menadžmenta fabrike i fabričkih sindikata, odgovornost snosi i ministar rada Zoran Đorđević koji dozvoljava maniplacije sindikata i rukovodstva fabrike sa Zakonom o radu, kao i ministar vojni Aleksandar Vulin u čijoj je nadležnosti namenska industrija.

U Beogradu, 11.06.2019.g

Informativna služba

U nastavku odluka Izvršnog odbora “Prvi partizan” Užice

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top