Home » OBAVEŠTENJA » Sloga protiv privatizacije srpske odbrambene industrije
Sloga protiv privatizacije srpske odbrambene industrije

Sloga protiv privatizacije srpske odbrambene industrije

Beograd, 27.01.2018. g – Sindikat Sloga odbrambene industrije Srbije u odgovoru na javni poziv Ministarstva odbrane da do 26. januara dostavi amandmane na Predlog zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme, obaveštava javnost da ih neće dostaviti, jer se protivi svakoj vrsti privatizacije srpske odbrambene industrije.

Smatramo da je javni poziv još jedan „ad hok“ pokušaj uvlačenja sindikata na već doneta rešenja, a koja jedino za cilj imaju fingiranje demokratskih procesa odlučivanja, budući da je Predlog zakonskog akta Vlada već usvojila na oktroisani način, a vladajuća većina će ga usvojiti bez obzira na amandmane kao i mnoge zakone do sada.

S druge strane ne vidimo opravdanje za bilo kakvu privatizaciju odbrambene industrije koja uz stručno i savesno rukovođenje može da realizuje izuzetne i pozitivne rezultate koji se odražavaju na ukupnu finansijsku situaciju u zemlji.

Ova industrija treba da bude jedan od stožera srpske privrede i razvoja, jer za sobom povlači veliki broj drugih državnih preduzeća koji na razne načine sarađuju i imaju poslovne odnose, te stoga ne sme biti u rukama nepoznatih tajkuna čini je interes samo lični profit.

Posebno treba da budemo zabrinuti ako sutra privatizacijom vojne industrije ti tajkuni budu prodavali naše oružje u nezakonitim transakcijama, zbog čega bi Srbija kao država mogla da se nađe na svetskoj crnoj listi kriminala, korupcije, zloupotreba i kršenja ljudskih prava.

Informativna služba

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top