Home » OBAVEŠTENJA » Sloga: Prikrivena kupovina socijalnog mira

Sloga: Prikrivena kupovina socijalnog mira

Beograd, 7. februar 2016. – Informacija da je na jučerašnjoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta (SES) postignut dogovor o ključnim pitanjima u vezi Nacrta zakona o sistemu plata u javnom sektoru, potvrdili su svu našu bojazan da sastanak takozvanih „reprezentativnih“ sindikata sa premijerom i članovima vlade nije doneo ništa novo, osim prikrivene kupovine socijalnog mira do završetka vanrednih parlamentarnih izbora.

Capture

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ ocenjuju besmislenom tvrdnju o nekakvom dogovoru sindikata, vlade i poslodavaca oko regresa, toplog obroka i minulog rada, budući da je najveći problem predloženog nacrta to što će se tek po usvajanju zakona pristupiti izradi podzakonskih akata koji će preciznije odrediti kolika će biti tačna zarada zaposlenog.

Šok za zaposlene u javnom sektoru tek treba da usledi, a to su dugo najavljivana otpuštanja 14.000  ljudi, koji će se nakon jučerašnjeg dogovora o prolongiranju naći na ulici po završetku vanrednih parlamentarnih izbora, budući da bi otkazi u ovom trenutku urušili rejting aktuelne Vlade koja ne odustaje od sistematizacije i racionalizacije u javnom sektoru, na čemu se, uostalom,  i memorandumom obevezala sa MMF-om.

Svesni da ćemo i ovoga puta izazvati bes onih koji nas redovno neargumentovano etiketiraju privezkom političke partije, još jednom ukazujemo da je najveći kamen spoticanja svih radnika u Srbiji sve osetnije siromaštvo, mala osnovica i mizerna zarada, bilo da je ona u privatnom ili javnom sektoru, te je svako rešenje koje je u suprotnosti sa načelima pravične i dostojanstve zarade za rad, za nas u Udruženim sindikatima Srbije „Sloga“ neprihvatljivo rešenje.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content