Home » OBAVEŠTENJA » Štrajk upozorenja Sindikata radnika PRO TENT Sloga
Милош Ненадовић

Štrajk upozorenja Sindikata radnika PRO TENT Sloga

Obrenovac – Beograd, 9 . februar 2016. – Sindikat radnika Privrednog društva „PRO TENT” d.o.o. iz Obrenovca, član Udruženih sindikata Srbije “Sloga” organizovao je juče štrajk upozorenja na platou ispred Termoelektrane „Nikola Tesla A“ u Obrenovcu.

1

Traže pravdu

Štrajk je organizovan zbog gubitka još jednog tendera na „Tentu A“, za poslove koje obavljaju vatrogasci i obezbeđenje, i koji je dodeljen firmi za obezbeđenje „G4S, čime bi bez posla moglo da ostane oko 150 radnika.

Miloš Nenadović, predsednik sindikata obratio se okupljenim radnicima i javno upitao –  zašto su i pored odgovora na prigovor i žalbu sindikata posao dodeli privatnoj firmi za obezbeđenje, ko trguje živcima i životima radnika, i zašto ih nagovaraju da pređu u firmu „G4S“, kada oni imaju svoju firmu.

Nenadović je istakao da sindikat neće ni jednog svog radnika ostaviti bez posla i da će se zalagati do poslednje atoma snage da se sačuva svako radno mesto u Pro Tent-u.

„Imamo pravni tim, kontaktirali smo i druge koji se bave tim poslom i koji su nam rekli da je zakon na našoj strani“ – naglasio je Nenadović okupljenim radnicima.

Miloš Nenadović

Miloš Nenadović

Pored navedenog, predstavnici sindikata istakli su i ostale zahteve, među kojima su: rešavanje statusa firme na duži period, vraćanje u sistem JP „Elektroprivreda Srbije“ i zahtev za sastanak sa rukovodstvom „Tenta“.

„Oni su nam odgovorili da je sve otišlo u Agenciju za javnu nabavku i da je EPS-u upućen hitan poziv da se problem reši što je pre moguće“- rekao je Nenadović.

Okupljenim radnicima se obratio i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković koji je podržao radnike i poručio da su i on i Opština uz njih, jer su, kako je kazao, njihovi zahteva pravedni, ispravni i zakoniti.

Čučković je naglasio da se mora uraditi sistemsko rešenje za sve firme koje su izdvojene iz sistema EPS-a.

„Mi smo napismeno dobili odluku da nijedan radnik u javnom sektoru u Obrenovcu neće dobiti otkaz, u osam javnih preduzeća Opštine Obrenovac“.

3

Čelnik GO Obrenovac Miroslav Čučković

Prvi čovek Obrenovca je istakao i zahtev da se izvrši izmena osnivačkog akta JP „Elektroprivreda Srbije“, u kojem bi se, kako je naglasilo, upisalo da je „Pro Tent“ osnovan kao preduzeće za pružanje usluga EPS-u, čime bi bila garantovana sudbina tog preduzeća.

Po završetku štrajka održan je i sastanak Štrajkačkog odbora na kome je doneta odluka da se štrajk zamrzne do 25. marta, s tim da u svakom trenutku može da se aktivira.

 

Čekaju rešenje

Čekaju rešenje

Na sastanku je dogovoreno i da predstavnici Štrajkaćkog odbora i čelnik Opštine Obrenovac odu u Vladu Srbije na sastanak na kom će izneti svoje konkretne predloge i zahteve.

 

Informativna služba USS „Sloga“

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*