Home » OBAVEŠTENJA » Sloga: Pozivamo na opštu radničku solidarnost u žalosti

Sloga: Pozivamo na opštu radničku solidarnost u žalosti

Povodom tragične pogibije šest građevinskih radnika iz Srbije koji su stradali u požaru na ruskom poluostrvu Jamalu, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ će na Dan žalosti u Srbiji zatamniti svoj web sajt i profile socijalnih mreža u znak solidarnosti sa porodicama nastradalih radnika.

slogalogosPozivamo sve ljude dobre volje na radničku solidarnost i da nam se pridruže u opštoj žalosti.

Podsećamo da su Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ pre tačno godinu dana apelovali na državni vrh da pojača mehanizme kontrole i nadzora nad preduzećima koja odvode naše radnike na rad u inostranstvo.

„Tragedija u kojoj su izgubljeni životi otkrila je da uprkos raznim obećanjima i dalje postoje veliki propusti u kontroli takvih preduzeća, ali i pojedinaca koji srpske radnike primamljivim ponudama o dobroj zaradi i uslovima rada odvode u svetske nedođije, za koje se tek kasnije po dolasku na lice mesta i sami uveravaju da nisu onakvi kakvim su prikazani, kao i da nema adekvatnih uslova stanovanja i zaštite na radu“.

Časno je radnik biti. Neka im je večna slava!

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“

 

Vlada Srbije proglasila je četvrtak, 12. februar, Dan žalosti zbog pogibije radika iz Srbije u požaru na ruskom poluostrvu Jamal.

Šest radnika iz Srbije su poginula a trojica povređena u požaru na gradilištu u sibirskom poluostrvu Jamal u nedelju 8. februara, kada je izgoreo kontejnerski blok u kome su bili smešteni.

.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content