Home » OBAVEŠTENJA » Sloga podržava zahteve radnika Pošta Srbije

Sloga podržava zahteve radnika Pošta Srbije

Beograd, 10.11.2017. – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ podržavaju sindikate radnika pošte koji su danima u štrajku i priključuju se njihovim zahtevima za smenu direktorke, predsednika i članova Nadzornog odbora Pošta Srbije.

Ovo javno preduzeće nekoliko godina unazad pokazuje školski primer partijskog prisvajanja javnog dobra, ali i trenutnu toleranciju aktuelne vlasti na nestručnost i bahatost direktorke i njenih saradnika, verujemo sve zarad predstojećih izbora u Srbiji, kako beogradskih, tako i mogućih parlametarnih.

Da je tako pokazuje da nijedan zahtev sindikata poštanskih radnika nije ozbiljno razmatran ili prihvaćen na poslednjoj sednici vlade, dok Pošta Srbije istovremeno trpi ogroman finasijski gubitak, radnici, privreda i građani štetu.

Sumnjamo između ostalog i da je aktuelna vlast to veoma profitabilno preduzeće namerno prepustila na upravljanju nesposobnim kadrovima PUPS-a, kako bi ga doveli u gubitak i time otvorili prostor za otuđenje vredne državne imovine, prvo kroz javno privatno partnerstvo, a onda i privatizaciju.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ će u skladu sa radničkom i sindikalnom solidarnošću podržati sve naredne aktivnosti radnika pošte, pozvati svoje članstvo u tom preduzeću da im se pridruži, kao i u mogućem generalnom štrajku ukoliko se opravdani zahtevi radnika ne usvoje.

Informativna služba

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content