Home » OBAVEŠTENJA » Održan protest Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“

Održan protest Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“

Beograd, 26.04.2017. –  Prošlo je godinu dana od kada su objekti u hercegovačkoj srušeni,  a da se još uvek ne zna ko je rušio i ko je naređivao.

–  Smatramo da je to velika bruka i sramota za državu i vlast, zbog čega svi trebamo da tražimo odgovornost nadležnih u gradu i Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i ostavku predsednika vlade, rekao je predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović.

On je svoje učešće na protestu okarakterisao kao normalnu reakciju običnog građanina koji smatra da je Srbiji potrebna pravna država, kako bi svi živeli normalno i sprečili razne „fantome“ da u pola noći upadaju u kuće ili ruše zgrade.

–  Zato mi svi kao obični ljudi moramo da damo podršku organizaciji „Ne da(vi)mo Beograd“, rekao je on i naglasio da je „Sloga“ podržavala sve proteste i bila uvek uz obespravljene, ugnjetavane i one koji su ostajali bez posla.

Veselinović je tokom protesta dao i više izjava za domaće i strane medije.

Jučerašnji protest koji je započeo ispred Geozavoda u beogradskom naselju Savamala i završio šetnjom do Skupštine grada, pored  čelnika „Sloge“ javnu podršku uz sindikalna obeležja dali su Sindikat PKB, Vojni sindikat Srbije i Policijski sindikat Srbije.

Informativna služba

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*