Home » OBAVEŠTENJA » Sloga održala uspešan seminar za svoje poverenike u Čanju

Sloga održala uspešan seminar za svoje poverenike u Čanju

Čanj – Beograd, 27.05.2018. godine – Udruženi sindikati Srbije “Sloga” su u periodu od 24 do 27 maja ove godine održali uspešan seminar za obuku svojih poverenika iz oblasti Zakona o zaštiti uzbunjivača, Zakona o informacijama o javnom značaju i kako ih dobiti.

Na seminaru koji je održan u poznatom crnogorskom Hotelu Montenegro u Čanju, Sloga je osposobila 30-ak aktivista iz njenih mnogobrojnih sindikata: policije, vojske, zdravstva, industrije i javno komunalnih preduzeća.

Predsednik Sindikata policije Sloga Dragan Žebeljan upoznao je učesnike seminara sa Zakonom o zaštiti uzbunjivača, Zakonom o informacijama o javnom značaju i kako ih dobiti, budući da državne institucije sve češće ne rade svoj posao i štite poslodavce koji krše zakon, dok sindikati ne uspevaju da ostvare ni osnovnu komunikaciju ili dobiju odgovore na sindikalne dopise.

Dragan Žebeljan, Sindikat policije Sloga

Žebeljan, koji ima izuzetnog iskustva u toj temi, objasnio je metode i mogućnosti kako aktivisti i članovi sindikata mogu postati uzbunjivači u slučaju da primete neke nepravilnosti na svojim radnim mestima i neposrednom okruženju.

Praktičnim primerima on je objasnio kako se ponašati kada se naiđe na zid ćutanja poslodavca ili državnih institucija, šta to treba preduzeti i kada nastaje moment kada se treba obratiti povereniku za informacije od javnog značaja.

Nakon završetka seminara dogovoreno je da se tokom leta nastavi sa organizacijom manjih predavanja na ovu temu, koja je očekivano dobila veliko interesovanje.

 

Uz Slogu ide i humanost

U sklopu seminara delegacija Udruženih sindikata Srbije “Sloga” bila je gost vlasnika smeštajnog objekta Hotela Montenegro Branka Vukmanovića i Udruženja davalaca krvi Crne Gore.

Jedan deo naših kolega dobrovoljno je dao krv, a potpredsednik Sloge Vladimir Radosavljević je u ime siondikata primio zahvalnicu koje nam je Udruženje dodelilo zbog učešća u akciji dobrovoljnog davanja krvi.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” zahvaljuju se organizatorima, ljubazom osoblju Hotela i domaćinu Branku Vukmanoviću, velikom prijatelju našeg sindikata.

Info služba

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content