Home » OBAVEŠTENJA » Povećati plate javnom sektoru i udvostručiti minimalac

Povećati plate javnom sektoru i udvostručiti minimalac

Beograd, 28.05.2018.- Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ pozivaju premijerku Srbije Anu Brnabić da počne da radi svoj posao i da umesto netransparentnog trošenja narodnih para na organizovanje paradnih prezentacija vojnih i policijskih kapaciteta u ljudstvu, oružju i opremi, svoju pažnju usmeri ka podizanju ekonomske moći svojih građana.

Zahtevamo hitno i momentalno povećanje plata u javnom sektoru i udvostručavanje trenutne minimalne cene rada kako bi se ojačala ekonomska moć građana i države koja je pred totalnim ekonomskim raspadom.

To tvrdimo odgovorno, jer bez upumpavanja novca i podizanja standarda stanovništva nema zamajca koji će pokrenuti tržište privrede i usluga, a samim tim ni ulaska u punopravno članstvo EU , odrednici kojoj zvanično i po tvrdnji vlasti stremimo.

Baziranje ekonomskog rasta zasnovanog samo na štednji u PIO fondu, kroz nezakonito smanjenje penzija i plata u javnom sektoru, nije održivo rešenje, niti će nas EU primiti u svoje članstvo kao siromašnu zemlju..

Najbolji primer da se to mora uraditi je na primeru susedne Rumunije, gde je vlast od strane EU bukvalno naterana da u poslednje dve godine utrostruči plate, posebno u javnom sektoru ( prosek oko 1000 eura), što se veoma pozitivno odrazilo na ukupan ekonomski rast i standard građana te zemlje.

U Srbiji sve više postoji veliki problem u radnoj snazi, budući da domaći privrednici, posebno u većim gradovima ne mogu da nađu radnike koji bi radili za nisku cenu rada, koja se politikom Vlade i predsednika države neprestano forsira.

 

Informativna služba

 

 

 

.

 

 

.

 

.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*