Home » OBAVEŠTENJA » SLOGA: OČEKUJEMO POVRATAK DUNJIĆA NA POSAO!

SLOGA: OČEKUJEMO POVRATAK DUNJIĆA NA POSAO!

NIŠ, 23. april 2014. – Disciplinski postupak u utvrđivanju odgovornosti za Miljka Dunjića, niškog komunalnog policajca i predsednika Sindikata komunalne policije Sloga Niš, počeo je juče usmenom raspravom u sedištu Uprave za komunalnu delatnost, energetiku i saobraćaj grada Niša.

Na toj raspravi, ovlašćeni predstavnici Udruženih sindikata Srbije “Sloga” su izneli da je Dunjić prilikom pokretanja disciplinskog postupka prestrogo kažnjen udaljenjem sa posla i ostvarivanjem prava na samo trećinu zarade od novembra meseca prošle godine.

Milena Jocić, generalni sekretar USS “Sloga” koja je lično prisustvovala postupku ocenila je da sama priprema za javnu raspravu trajala predugo, s obzirom da je Dunjić jedini zaposleni u porodici i otac dvoje maloletne dece.

“Sa razlogom smo konstatovali i izneli da je pozadina postupka njegovo sindikalno angažovanje, jer do sada nije bio disciplinski kažnjavan, već naprotiv, imao je najbolje rezultate i broj rešenih predmeta koji su mu povereni, kao i da je po rezultatima rada među prvih troje komunalnih policajaca Niša”, rekla je Jocićeva.

Ona je kazala da se nada da će se postupak brzo završiti i da će se u što skorijem vremenu saslušati i svedoci u postupku.

“Otišli smo sa utiskom da će disciplinka biti ubrzo pozitivno rešena, da će Dunjić biti vraćen na posao i da će mu biti nadoknađena šteta koju je pretrpeo”, ocenila je sekretarka Sloge.

Inače, disciplinski postupak je regulisan zakonima koji uređuju radne odnose u državnim organima, lokalnoj samoupravi, javnim službama i zakonom o državnim službenicima.

Poslednji zakon o radu koji je sadržao odredbe o discipliskom postupku bio je onaj iz 1996. godine. Važeći zakon ne sadrži odredbe o disciplinskom postupku, mada po nekim shvatanjima ove odredbe su sadržane u razlozima za otkaz ugovora o radu.

„Upravo zbog ovakvih stvari, novi Zakon o radu se mora uzeti u najozbiljnije razmatranje kako bi se jasno utvrdili principi pod kojim uslovima bi sindikalni poverenici imali veću zaštitu, ali i radnici“, zaključila je Milena Jocić, generalni sekretar USS “Sloga”.

INFORMATIVNA SLUŽBA USS SLOGA

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*