Home » OBAVEŠTENJA » ODRŽAN SASTANAK SA GRADSKIM ODBOROM SLOGE U NIŠU
ODRŽAN SASTANAK SA GRADSKIM ODBOROM SLOGE U NIŠU

ODRŽAN SASTANAK SA GRADSKIM ODBOROM SLOGE U NIŠU

Beograd, 24. april 2014. – Generalni sekretar Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Milena Jocić, potpredsednik komunalnih delatnosti Beograda Boža Mitić i sekretar Gradskog odbora Beograda Mile Čabrić, održali su juče u Nišu sastanak sa predstavnicima GO SLoge NIŠ.

Složno i u Nišu!

Složno i u Nišu!

Na sastanku je izvršena analiza dosadašnjeg rada Gradskog odbora nakon smene bivšeg predsednika i razmatran plan jačanja sindikalne infrastrukture u širenju mreže sindikata na teritoriji grada Niša.

Miljko Dunjić, vršilac dužnosti predsednika GO Niš do izbora novog, informisao je rukovodstvo Sloge o svim sindikalnim aktivnostima koji se trenutno sprovode u gradu Nišu, sa najvećim akcentom jačanja na obnovi sindikata koji su bukvalno zamrli zbog  lošeg rada predhodno smenjenog rukovodstva.

On je ocenio da je pomak ostvaren i da je većina sindikata ponovo zaživela što deluje ohrabrujuće imajući u vidu celokupnu sindikalnu scenu u Srbiji.

Zaključeno je da je potrebno ojačati aktivnosti na terenu i da je neophodno održavanje češćih sastanaka sindikalnih poverenika sa svojim članstvom kako bi ono  blagovremeno bilo upoznato sa svim aktivnostima koje sindikat “Sloga” sprovodi.

Takođe je razmatrana i trenutna ekonomska situacija u Nišu, koja je od strane svih sindikata Sloge grada Niša ocenjena kao sve nepodnošljivija,da građani Niša i radnici te posledice osećaju svakodnevno padom kupovne moći i hroničnim nedostatkom posla.

Poseban akcenat je stavljen na firme u restruktuiranju i preduzeća u kojima radnici rade, ali ne primaju zarade, ili im se isplaćuje minimalac sa kašnjenjem, što otežava normalno svakodnevno funkcionisanje radnika i njihovih porodica.

INFORMATIVNA SLUŽBA USS SLOGA

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top