Home » OBAVEŠTENJA » ODRŽAN SASTANAK SA GRADSKIM ODBOROM SLOGE U NIŠU
Сложно и у Нишу!

ODRŽAN SASTANAK SA GRADSKIM ODBOROM SLOGE U NIŠU

Beograd, 24. april 2014. – Generalni sekretar Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Milena Jocić, potpredsednik komunalnih delatnosti Beograda Boža Mitić i sekretar Gradskog odbora Beograda Mile Čabrić, održali su juče u Nišu sastanak sa predstavnicima GO SLoge NIŠ.

Složno i u Nišu!

Složno i u Nišu!

Na sastanku je izvršena analiza dosadašnjeg rada Gradskog odbora nakon smene bivšeg predsednika i razmatran plan jačanja sindikalne infrastrukture u širenju mreže sindikata na teritoriji grada Niša.

Miljko Dunjić, vršilac dužnosti predsednika GO Niš do izbora novog, informisao je rukovodstvo Sloge o svim sindikalnim aktivnostima koji se trenutno sprovode u gradu Nišu, sa najvećim akcentom jačanja na obnovi sindikata koji su bukvalno zamrli zbog  lošeg rada predhodno smenjenog rukovodstva.

On je ocenio da je pomak ostvaren i da je većina sindikata ponovo zaživela što deluje ohrabrujuće imajući u vidu celokupnu sindikalnu scenu u Srbiji.

Zaključeno je da je potrebno ojačati aktivnosti na terenu i da je neophodno održavanje češćih sastanaka sindikalnih poverenika sa svojim članstvom kako bi ono  blagovremeno bilo upoznato sa svim aktivnostima koje sindikat “Sloga” sprovodi.

Takođe je razmatrana i trenutna ekonomska situacija u Nišu, koja je od strane svih sindikata Sloge grada Niša ocenjena kao sve nepodnošljivija,da građani Niša i radnici te posledice osećaju svakodnevno padom kupovne moći i hroničnim nedostatkom posla.

Poseban akcenat je stavljen na firme u restruktuiranju i preduzeća u kojima radnici rade, ali ne primaju zarade, ili im se isplaćuje minimalac sa kašnjenjem, što otežava normalno svakodnevno funkcionisanje radnika i njihovih porodica.

INFORMATIVNA SLUŽBA USS SLOGA

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*