Home » OBAVEŠTENJA » U NIŠKOM ŽITOPEKU USKORO KOLEKTIVNI UGOVOR, ALI I ISPLATA ZAOSTALIH PLATA!

U NIŠKOM ŽITOPEKU USKORO KOLEKTIVNI UGOVOR, ALI I ISPLATA ZAOSTALIH PLATA!

Beograd, 24. april 2014. – Sindikati A.D. Žitopek Niš, najvećeg preduzeća za proizvodnju hleba i peciva na teritoriji Niša i šire, uskoro će započeti proces kolektivnog pregovaranja, a radnici očekuju početak isplate zaostalih zarada, kaže generalni sekretar Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Milena Jocić.

gensekretarJocićeva je prilikom obilaska sindikata GO Sloge grada Niša, obišla i sindikat Sloge u Žitopeku, nakon čega je delegacija koju je predvodila imala najavljen sastanak  sa direktorom ovog preduzeća Dejanom Vasiljevićem.

Tokom sastanka, u jednom otvorenom razgovoru, direktor se složio da se krene u proces kolektivnog pregovaranja, što je bio i jedan od štrajkačkih zahteva našeg sindikata, kazala je ona.

Ona je naglasila da su i drugi sindikati Žitopeka, koji nisu u štrajku sa Sindikatom “Sloga” saglasni sa otpočinjanjem kolektivnog pregovaranja i učestvovanjem u njemu,  jer će on biti svim radnicima od koristi.

Ono šta je važno, a šta je i takođe glavni štrajkački zahtev je da sindikalci Sloge ne odustaju od isplate zaostalih zarada.

Prema rečima Jocićeve, direktor Žitopeka Dejan Vasiljević  je obećao da će se do kraja sledeće nedelje zaposlenima isplatiti drugi deo zarade za mesec februar  i da će rukovodstvo uložiti sve napore da se tokom maja meseca isplati i martovska zarada, uprkos činjenici da je preduzeće u jako teškom finansijskom stanju i da ima ogromna dugovanja prema dobavljačima i zaposlenima.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozdravljaju svaki napor da se prava radnika Žitopeka ispoštuju, a konačnu reč uvek imaju zaposleni, odnosno naši članovi Sloge u Žitopeku!

INFORMATIVNA SLUŽBA USS SLOGA

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*