Home » OBAVEŠTENJA » SLOGA : OBNOVITI KOLEKTIVNI UGOVOR RADNICIMA “PRO TENT” OBRENOVAC

SLOGA : OBNOVITI KOLEKTIVNI UGOVOR RADNICIMA “PRO TENT” OBRENOVAC

Beograd, 25. april 2014. –  Željko Veselinović , predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” i Miodrag  Šormaz, predsednik Gradskog odbora Sloge Beograda, posetili su juče naše sindikalne kolege u  firmi  “PRO  TENT” iz Obrenovca, jednog od  najbrojnijih sindikata u velikoj poridici Sloge, koji u ovom preduzeću  broji  više od 1700 članova.

pro tent

Glavni odbor

Oni su na poziv Miloša Nenadovića, predsednika Sloge – Pro Tent, održali sastanak sa Glavnim odborom sindikata na kome se razgovaralo i razmatralo o aktuelnim sindikalnim pitanjima i uslovima rada, kao i aktivnostima koje će sindikat  sprovoditi u narednom periodu.

Nenadović  ih  je upoznao sa trenutnim problemima radnika  nastalih nakon isteka Kolektivnog ugovora i trenutne primene Pravilnika o radu.

Dogovoreno je da se u što kraćem periodu održi sastanak  između pravnog tima Udruženih sindikata Srbije “Sloga”  sa rukovodstvom firme,  kako bi se našao način i modus za prevazilaženje ovog  problema i započelo pregovaranje oko obnove i zaključenja novog  ugovora.

protent

Miodrag Šormaz, Željko Veselinović i Miloš Nenadović

Takođe, na sastanku je razmatran i trenutni položaj radnika u Srbiji, o čemu ih je izvestio Željko Veselinović, a opšta je ocena  da će se svi radnici  Srbije, bez izuzetka, u narednom periodu naći pred velikim izazovima nakon namere nove Vlade Srbije da se po hitnom postupku usvoji set  sistemskih zakona, Zakona o radu, stečaju i privatizaciji.

Zaključak sastanka je da se u narednom periodu pristupi svim aktivnostima na jačanju sindikalne svesti i potrebi za što većom solidarnošću  i  informisanju članstva i radnika o njihovim pravima, kako bi se adekvatno i kvalitetno odgovorilo na sve probleme  koji očekuju radni svet, između ostalog  i radnike “PRO TENT-a”.

INFORMATIVNA SLUŽBA USS SLOGA

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content