Home » PROTEST » Sloga neće organizovati prvomajski protest!
Sloga neće organizovati prvomajski protest!

Sloga neće organizovati prvomajski protest!

Beograd, 29. april 2015. – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ ove godine neće organizovati protestno okupljanje članstva u Beogradu, niti u drugim gradovima Srbije, jer će i ove godine sindikati nastupati u više kolona, bez solidarnosti i podeljeni, što je poraz za čitav svet rada i još jedna od pobeda kapitala.

Za nas je bitnija akumulacija opravdanog nezadovoljstva radnika lošim  socijalno – ekonomskim položajem za pokretanje pravih protesta i štrajkova, udruženih u zajedničkom delovanju i na mestima gde su oni neophodni.

Zbog toga ne želimo da budemo još jedan od ventila za ispuštanje tog nezadovoljstva, još jedna kolona i dekor loše sindikalne predstave bez efekta, dok je život radnika u Srbiji sve teži i gori.

Proslava Prvog maja je odavno doživela poraz, ali tu bolnu i istinitu činjenicu mnogi ne vide, ili ne žele da je vide. Od prvomajskih radničkih uranaka se stiglo do bede i siromaštva, umesto sigurnog rada dobijamo prekarne radnike na lizing i po potrebi, a čovek se kao biće sve češće tretira kao šraf sa mogućnošću brze zamene.

Ne ostaje nam ništa drugo nego da još jednom apelujemo na veću solidarnost i slogu među sindikatima, njihovim članstvom i liderima, jer radni svet u Srbiji ne zanimaju međusobna sindikalna trvenja i sujete.

Radnici  traže akciju ukrupnjavanja i zajedničko delovanje koje bi ih uverilo da ima smisla boriti se i izlaziti na proteste i štrajkove.

U očekivanju takve vrste sindikalne solidarnosti, „Sloga“ će i u narednom periodu nastaviti saradnju sa onima koji imaju društvene i socijalne odgovornosti da se suprotstave svakom daljem ponižavanju nacije i države čiji su građani jedni od najsiromašnijih u Evropi i okruženju.

Na to smo obavezni, stanje je alarmantno, a 1. maj je za nas postao samo jedan od 365 dana svakodnevne borbe za prava radnika.

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top