Home » PROTEST » Sloga neće organizovati prvomajski protest!

Sloga neće organizovati prvomajski protest!

Beograd, 29. april 2015. – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ ove godine neće organizovati protestno okupljanje članstva u Beogradu, niti u drugim gradovima Srbije, jer će i ove godine sindikati nastupati u više kolona, bez solidarnosti i podeljeni, što je poraz za čitav svet rada i još jedna od pobeda kapitala.

Za nas je bitnija akumulacija opravdanog nezadovoljstva radnika lošim  socijalno – ekonomskim položajem za pokretanje pravih protesta i štrajkova, udruženih u zajedničkom delovanju i na mestima gde su oni neophodni.

Zbog toga ne želimo da budemo još jedan od ventila za ispuštanje tog nezadovoljstva, još jedna kolona i dekor loše sindikalne predstave bez efekta, dok je život radnika u Srbiji sve teži i gori.

Proslava Prvog maja je odavno doživela poraz, ali tu bolnu i istinitu činjenicu mnogi ne vide, ili ne žele da je vide. Od prvomajskih radničkih uranaka se stiglo do bede i siromaštva, umesto sigurnog rada dobijamo prekarne radnike na lizing i po potrebi, a čovek se kao biće sve češće tretira kao šraf sa mogućnošću brze zamene.

Ne ostaje nam ništa drugo nego da još jednom apelujemo na veću solidarnost i slogu među sindikatima, njihovim članstvom i liderima, jer radni svet u Srbiji ne zanimaju međusobna sindikalna trvenja i sujete.

Radnici  traže akciju ukrupnjavanja i zajedničko delovanje koje bi ih uverilo da ima smisla boriti se i izlaziti na proteste i štrajkove.

U očekivanju takve vrste sindikalne solidarnosti, „Sloga“ će i u narednom periodu nastaviti saradnju sa onima koji imaju društvene i socijalne odgovornosti da se suprotstave svakom daljem ponižavanju nacije i države čiji su građani jedni od najsiromašnijih u Evropi i okruženju.

Na to smo obavezni, stanje je alarmantno, a 1. maj je za nas postao samo jedan od 365 dana svakodnevne borbe za prava radnika.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*