Home » PROTEST » Sloga na velikom anti-ratnom mitingu u Solunu

Sloga na velikom anti-ratnom mitingu u Solunu

Solun- Beograd, 25.06.2017. godine. – Predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović održao je juče u Solunu govor pred 50.000 ljudi koji su se okupili u protestu protiv NATO u organizaciji najborbenijeg  grčkog sindikata P.A.M.E  (All Workers Militant Front).

Veliki anti-ratni miting sa nazivom  “Sa radnicima svih zemalja, za svet bez iskorištavanja, ratova i izbeglica”, započeo je na Aristotelovom Trgu u Solunu  govorom predsednika “Sloge” Željka Veselinovića, nakon koga su govorili Džordž Mavrikos, generalni sekretar Svetske federacije sindikata (WFTU), Nikos Papanastasis, predstavnik sindikata grčke vojske i Džordž Perros, predsednik PAME-a.

Kilometarska kolona tokom šetnje blokirala je ceo Solun na nekoliko sati, a posle protesta pred bazom NATO u tom gradu održan je i koncert  na otvorenom .

Protest su pratile jake policijske snage, a sam događaj je emitovan u direktnom prenosu na grčkoj nacionalnoj televiziji u direktnom prenosu.

Predsednik “Sloge” Željko Veselinović ispred sindikata i radnika Srbije pozdravio je bratski narod Grčke i podsetio ih na strahote koju je srpski narod doživeo tokom bombardovanja 1999. godine i ujedno pozvao radničku klasu širom sveta na otpor imprijalizmu I neoliberalizmu koji od njih pravi robove.

Sam čin što je predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović  otvorio skup svojim govorom u Solunu predstavlja veliku čast za radničku klasu i patriotski narod Srbije, i ujedno pokazuje koliko je sindikat Sloga cenjen u svetu.

Sindikat  P.A.M.E  (All Workers Militant Front) je član Svetske federacije sindikata (WFTU) čiji je i Sloga punopravni član i važi za najborbeniji sindikat radnika u Grčkoj.

Po povratku iz Grčke, Radnička internet TV Sloga emitovaće kraći intrevju sa predsednikom Sloge o utiscima iz Soluna.

U nastavku pogledajte neke fotografije sa protesta…

 

Informativna služba

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*