Home » OBAVEŠTENJA » SLOGA NA KONGRESU SINDIKATA METALACA B I H

SLOGA NA KONGRESU SINDIKATA METALACA B I H

Beograd, 25. mart 2015. — Predsednik USS Sloga Željko Veselinović prisustvovaće Petom kongresu Sindikata metalaca Bosne i Hercegovine koji će se održati u Sarajevu 26. marta 2015. godine.

Učešće na ovom skupu je za Udružene sindikate Srbije „Sloga“ od izuzetnog značaja, a poziv je došao od predsednika Sindikata metalaca BiH  Muhameda Hadžića kome se posebno zahvaljujemo.

Jačanje čvršće saradnje između sindikata u regionu je veoma važno pitanje za celokupni svet rada, posebno zemalja u tranziciji, u koje spadaju i Srbija i BiH,  kako bi se pronašla nova rešenja na sve jači pritisak neoliberalnog koncepta koji pritiska radnike u metalskom kompleksu.

U vezi sa tim, čelnik Sloge će na marginama skupa imati i niz sastanaka sa kolegama iz metalskog sektora, a glavna tema tih razgovora biće stanje i položaj radnika na području regiona nekadašnje Jugoslavije, koje je po pitanju posla i zarada sve teže i neizvesnije.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*