Home » FOTO » ODRŽAN KONGRES SINDIKATA METALACA B I H

ODRŽAN KONGRES SINDIKATA METALACA B I H

FOTO IZVEŠTAJ

Sarajevo, 26. mart 2015. — Peti kongres Sindikata metalaca Bosne i Hercegovine održan je u Sarajevu pod sloganom „Zajedno, odlučno, dostojanstveno“. Skupu  je kao gost prisustvovao i predsednik Sloge Željko Veselinović.

0

Kongresu Sindikata metalaca BiH, prisustvovali su brojni gosti, predstavnici industrijskih sindikata iz BiH, Srbije i Hrvatske. Na skupu su govorili i Ismet Bajramović, predsednik Saveza samostalnih sindikata BIH, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i ministar energije, rudarstva i industrije Erdal Trhulj.

2

Ismet Bajramović, predsednik SSS BIH

10

Premijer BiH Nermin Nikšić

 

Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović se kao gost obratio delagatima i poželeo im uspeh u radu.

Pogledajte video

Za novog predsednika Sindikata metalaca Bosne i Hercegovine izabran je Bajro Melez, dosadašnji predsednik Sindikata metalaca Kantona Sarajevo, koji je zamenio Muhameda Hadžića i najavio oštru sindikalnu borbu protiv predstojeće izmene Zakona u radu u BiH.

Bajro Melez

Bajro Melez

Raspravljalo se i o stanju u industrijskom sektoru BiH, koje je ocenjeno kao pogoršano, da se radnici proglašavaju tehnološkim viškom.

1

 

AKTIVNOSTI SLOGE TOKOM KONGRESA

Predsednik Sloge je tokom posete  razgovorao sa kolegama  Obradom Belenzadom, predsednikom Konfederacije sindikata Republike Srpske i Antunom Štivićem, potpredsednikom Industrijskog sindikata Metalaca Hrvatske.

Veselinović i Belenzada

Veselinović i Belenzada iz KSRS

On se od kolega informisao o stanju industrije i opštem položaju radnika u regionu i najavio sprenost  za sindikalnom saradnjom na svim nivoima, kao  preduslovom za adekvatan odgovor sindikata neoliberalnom konceptu koji sve više pritiska radnike u celom regionu.

9

Sa Antunom Štivićem i Sindikata Hrvatske

O stanju socijalnog dijaloga u BiH, Veselinović je razgovarao sa premijerom Federacije Nerminom Nikšićem, koji je za razliku od našeg premijera pokazao veću otvorenost i spremnost da razgovara sa svim sindikatima o pitanjima koja se tiču radnika i njihovih prava.

Veselinović i premijer BiH Nermin Nikšić

Veselinović i premijer BiH Nermin Nikšić

 

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*