Home » OBAVEŠTENJA » Sloga: Imenovati što pre novog premijera

Sloga: Imenovati što pre novog premijera

Beograd, 09.06.2017. – Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozivaju predsednika Srbije i vladajuću većinu da što pre imenuju novog premijera kako bi ekonomske teme zamenile političke, budući da je predhodna cela nedelja ličila na jeftino režiranu sapunicu sa elemantima zabave.

Građanima je dosta neizvesnosti u pogledu ko će zameniti doskorašnjeg prvog čoveka Vlade, hoće li na mestu premijera biti “on” ili “ona”, već isključivo neko će biti stručan, kompetentan i ko može obrazložiti način na koji će odmah povećati plate, a samim tim i standard građana.

U Srbiji se sve teže živi. Plate i penzije uprkos stalnim obećanjima o boljem životu odavno ne pokrivaju ni osnovnu potrošačku korpu za preživljavanje, dok se rad Vlade sveo na industriju za proizvodnju dijaspore.

Stoga, umesto svakodnevne zabave i sve češćeg manipulisanja nacionalnim osećanjima, pozivamo ih da se ugledaju na rumunski parlament koji je velikom većinom glasova ove nedelje usvojio zakon o povećanju plata, uprkos kritikama Evropske komisije i Međunarodnog monetarnog fonda.

Informativna služba

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*