Home » OBAVEŠTENJA » Ombudsman za ljudska prava BIH razmatra žalbu Sindikata policije Sloga
Ombudsman za ljudska prava BIH razmatra žalbu Sindikata policije Sloga

Ombudsman za ljudska prava BIH razmatra žalbu Sindikata policije Sloga

Beograd, 09.06.2017 –

Izvor: Sajt Sindikata policije Sloga.-

Ombudsman za ljudska prava Bosne i Hercegovine Ljubinko Mitrović uzeo je u razmatranje žalbu koju je uputio Sindikat policije Sloga, nakon što u zakonskom roku nije dobio odgovor od Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine na upit za informacijama o angažmanu policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u Potočarima 11. jula 2015. godine, a u vezi sa slučajem „Milan Dumanović i Mladen Trbović“. 

„Ovaj sindikat, poslao je 04. maja 2017. godine Zahtev za slobodan pristup informacijama, ali kao i u slučaju kolega iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, odgovora nije bilo. U oba slučaja naišli smo na zid ćutanja. Mi policajci najbolje znamo da kada neko o nečemu ćuti, to dovoljno govori o tome da pokušavaju nešto da sakriju.“ – navodi predsednik Sindikata Dragan Žebeljan.

Na veliko iznenađenje, brzinom reakcije, Sindikatu se obratio Ombudsman za ljudska prava BiH i obavestio Sindikat da je predmet uzeo u rad.

„Predmet je zaprimljen i standardno je otvorena istraga. Prva radnja koju smo preduzeli jeste da zatražimo od Ministarstva bezbjednosti Bosne i Hercegovine da se povodom zahtjeva sindikata oglasi, odnosno da nam dostavi podatke i da nam kaže da li je postupilo o Zakonu o slobodi pristupa informacijama ili nije. Nakon toga ćemo vidjeti kud će to dalje da ide“, rekao je ombudsman Mitrović.

 

Opširnije na : Ministarstvo sigurnosti BiH i MUP ćute o angažovanju u Potočarima

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top