Home » OBAVEŠTENJA » Ombudsman za ljudska prava BIH razmatra žalbu Sindikata policije Sloga

Ombudsman za ljudska prava BIH razmatra žalbu Sindikata policije Sloga

Beograd, 09.06.2017 –

Izvor: Sajt Sindikata policije Sloga.-

Ombudsman za ljudska prava Bosne i Hercegovine Ljubinko Mitrović uzeo je u razmatranje žalbu koju je uputio Sindikat policije Sloga, nakon što u zakonskom roku nije dobio odgovor od Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine na upit za informacijama o angažmanu policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u Potočarima 11. jula 2015. godine, a u vezi sa slučajem „Milan Dumanović i Mladen Trbović“. 

„Ovaj sindikat, poslao je 04. maja 2017. godine Zahtev za slobodan pristup informacijama, ali kao i u slučaju kolega iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, odgovora nije bilo. U oba slučaja naišli smo na zid ćutanja. Mi policajci najbolje znamo da kada neko o nečemu ćuti, to dovoljno govori o tome da pokušavaju nešto da sakriju.“ – navodi predsednik Sindikata Dragan Žebeljan.

Na veliko iznenađenje, brzinom reakcije, Sindikatu se obratio Ombudsman za ljudska prava BiH i obavestio Sindikat da je predmet uzeo u rad.

„Predmet je zaprimljen i standardno je otvorena istraga. Prva radnja koju smo preduzeli jeste da zatražimo od Ministarstva bezbjednosti Bosne i Hercegovine da se povodom zahtjeva sindikata oglasi, odnosno da nam dostavi podatke i da nam kaže da li je postupilo o Zakonu o slobodi pristupa informacijama ili nije. Nakon toga ćemo vidjeti kud će to dalje da ide“, rekao je ombudsman Mitrović.

 

Opširnije na : Ministarstvo sigurnosti BiH i MUP ćute o angažovanju u Potočarima

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*