Home » OBAVEŠTENJA » Jorgos Marinos, član Politbiroa i poslanik u Grčkom i Evropskom parlamentu posetio Udružene sindikate Srbije “Sloga”
Jorgos Marinos, član Politbiroa i poslanik u Grčkom i Evropskom parlamentu posetio Udružene sindikate Srbije “Sloga”

Jorgos Marinos, član Politbiroa i poslanik u Grčkom i Evropskom parlamentu posetio Udružene sindikate Srbije “Sloga”

Beograd, 07.06.2017. – Predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović primio je danas u sedištu sindikata delegaciju Komunističke partije Grčke (KPG), koju je predvodio Jorgos Marinos, član Politbiroa i poslanik u Grčkom i Evropskom parlamentu, koji je u Beograd doputovao sa svojim saradnicima u prijateljskoj i radnoj poseti Novoj komunističkoj partiji Jugoslavije.

Sastanku su prisustvovali i Eliseos Vagenas, član Centralnog komiteta KPG zadužen za međunarbne odnose, Aleksandar Đenić, prvi sekretar SKOJ-a i Nađa Pavlica, član Sekretarijata NKPJ-a.

Nakon prijateljskog razgovora i međusobnog upoznavanja sa funkcionisanjem organizacija, Veselinović je izrazio zadovoljstvo posetom sindikatu i u ime članstva koje predstavlja i svih slobodoljubivih radnika zahvalio se Jorgosu i drugovima iz KPG i NKPJ što su upriličili susret.

Drugi čovek KPG, Jorgos Marinos, izrazio je takođe zadovoljstvo zbog posete Udruženim sindikatima Srbije “Sloga”, koji je “prepoznatljiv po svojoj borbenosti i saradnji sa Grčkim sindikatima” i tokom razgovora više puta ukazao da su Komunistčkoj partiji Grčke, koja po trenutnom rejtingu ima oko 10 procenata podrške najveći saradnici sindikati i radnici.

On je ujedno istakao i ozbiljnost situacije u Evropi i na Balkanu, gde se ideologijom neolibaralnog kapitalizma uništava radnička klasa, i pozvao na jačanje svesti o ideologiji i politici komunizma i suprotstavljanju imperijalizmu.

Nakon srdačnog i prijateljskog sastanka, od strane svih učesnika zaključeno je da se u narednom periodu nastavi na jačanju dobrih odnosa.

Jorgos Marinos, u četvrtak, 08. juna 2017 sa početkom u 19.00 časova biće gost na Internet TV Sloga.

 

Informativna služba

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top